2024. április 18., csütörtök

Folytatódik a csatornatisztítás

A napokban ismét munkagépek zaja törte meg a törökbecsei Recsó Antal és Miloje Čiplić utca csendjét, folytatódik ugyanis az 53-as csatorna februárban megkezdett tisztítása és iszaptalanítása.

– Ezt a csatornát több mint húsz évvel ezelőtt tisztították legutóbb. A mostani munkálatoknak köszönhetően végre meg fog szűnni az a bűz, amely évek óta megkeseríti a környékbeliek életét. Ez az 53-as csatorna az ún. susányi vízgyűjtő terület legfontosabb kanálisa, amely nemcsak a település ezen részéről vezeti el a csapadék legnagyobb részét, hanem a város központjából is. E mellett a nagy csatorna mellett megtisztítottuk a Petőfi Sándor utcai főcsatornát is, így reméljük, hogy egy-egy kiadós eső után valamennyivel jobb lesz a helyzet a városban, és nem fordulnak elő olyan dugulások, mint a korábbi években – mondta el Branko Svilengaćin alpolgármester.
A csatorna tisztítását és iszaptalanítását a vízelvezető csatornák karbantartásáért felelős nagykikindai Gornji Banat Vízgazdálkodási Vállalat végzi, a pénzt pedig a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság, a törökbecsei önkormányzat és a törökbecsei helyi közösség biztosította a munkálatokra. Ebben az évben hasonló célokra összesen ötmillió dinárt különítettek el Törökbecsén.