2024. április 25., csütörtök

Több taxisegyesület szerint semmi ok a sztrájkra

Egyetlen valós oka sincs annak, hogy általános sztrájkba lépjenek a szerbiai taxisok, hiszen folyamatban van követeléseik teljesítése, problémáik megoldása – állapította meg szerdán néhány taxisegyesület és -szakszervezet.

Közös közleményt adtak ki a taxisok egy részének holnapra bejelentett fővárosi, általános sztrájkja kapcsán. Ebben emlékeztetnek arra, hogy éppen a bérkocsisok nehézségeinek megoldása végett készül a közúti utasszállításról szóló törvény módosítása, és hogy a jogszabály tervezetét készítő munkacsoportban ott van az általános munkabeszüntetés szervezőjének, a taxisok kamarájának a képviselője is.

A szakmai kamara egyebek között azt követeli, hogy állítsák le a közúti utasszállításról szóló törvény módosításának eljárását, szüntessék meg a Car:Go applikációt, amely lehetővé teszi azt, hogy nem hivatásos taxisok is bekapcsolódjanak az utasszállításba, valamint hogy foglalják törvénybe az „egy sofőr, egy taxi” elvet. A taxiskamara április végén több tiltakozó megmozdulást is szervezett Belgrádban.