2024. április 25., csütörtök

Majális utáni takarítás

Sihelnik Ágnes felvétele

Sihelnik Ágnes felvétele

Topolyán a hétvégén a topolyai önkormányzat szervezésében került sor a majális utáni takarítási akcióra a tó partján. A tópart közkedvelt helye azoknak, akik évről évre a szabadban töltik a majálist. Idén is sokan keresték fel a partot, hogy ott töltsék az ünnepet, sütéssel, főzéssel, pihenéssel. Mint tudjuk, ahol ember van, ott sajnos szemét is van. Éppen ezért indult útjára ez a kezdeményezés, amely napjainkra egy meglehetősen nagy akcióvá nőtte ki magát. A résztvevők műanyag zsákokkal, kesztyűkkel, gereblyékkel felszerelkezve álltak munkába. A szemét eltakarítása mellett hangsúlyt fektettek a strand megszépítésére is. A strandon található padokat megtisztították és átfestették, hogy jobban ellenálljanak az időjárás viszontagságainak. Azok, akik metszőollót is hoztak magukkal, a nem megfelelő helyen nőtt hajtásokat távolították el.

- Az akció az önkormányzat kezdeményezésére jött létre, de fontosnak tartom, hogy kiemeljem azt, hogy a civil szervezeteink, valamint a lakosság is a kezdeményezés mellé álltak. Idén több mint száz résztvevő jelent meg. Mivel olyan strandot szeretnénk átadni az ide látogatóknak, ami tiszta, így ez a takarítási akció elengedhetetlen – mondta Kislinder Gábor községi elnök a munkaakció helyszínén.

Az akcióban részt vett többek között a topolyai Vöröskereszt, a Petőfi Sándor Cserkészcsapat, a Nagyapáti Kukac Péter Magyar Hagyományőrző és Néprajzkutató Társulat, a VMSZ Női Fórum és Nyugdíjas Fórum, és más helyi civil szervezetek, valamint a lakosság azon része, akik szem előtt tartják az esztétikus, tiszta környezetet.