2024. március 29., péntek

További fejlesztések lehetősége

Szenttamásra látogatott a tartományi sport- és ifjúsági titkár

A községi önkormányzat meghívására Szenttamásra látogatott Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár.

A vendéget a polgármester, Radivoj Paroški, a községi tanács tagja, Radivoj Debeljački és Slobodan Subić, a helyi Testnevelési és Rekreációs Központ igazgatója fogadta. A politikusok elsőként a szenttamási Városi Sportközpontot, majd a turiai sportcsarnokot tekintették meg.
‒ A tartományi titkárnak elsősorban rámutattunk az itteni politikum sporthoz való viszonyulására és az ifjúsághoz fűződő jó kapcsolatára, majd felvázoltuk a klubok működésébe, a sportlétesítményekbe és az ahhoz szükséges infrasturktúra fenntartásába mind ez idáig befektetett eszközöket. Ismertettük továbbá a község jelenlegi helyzetét, külön kitérve a tartományi sport- és ifjúsági titkársággal való együttműködés jelentőségére – nyilatkozta a látogatást követően a szenttamási polgármester.
Vladimir Batez elégedettségének adott hangot a községben tapasztaltak kapcsán, annak pedig kimondottan örült, hogy a fejlett sport- és ifjúsági infrastruktúrával rendelkező Szenttamás további fejlesztésekben gondolkodik.
‒ A sportinfrastruktúra és az ehhez kapcsolódó létesítmények fenntartására érkezett szenttamási pályázatok, amelyek a sportközpontban található tekepályának, továbbá a sportcsarnok teljes padlózatának felújítására vonatkoznak, kiemelt jelentőségű projektként kezelhetők. A tekepálya felújítására érkezett pályázat véleményem szerint teljesen reális, és bővíti a sportolni vágyók számára adott lehetőségeket. A sportcsarnok állapota ahhoz képest, hogy nem mai létesítményről van szó, kielégítőnek mondható, és teljesen megfelel a korszerű követelményeknek. Különösen jelentős számomra az, hogy az épületben rekreációs tevékenységgel is foglalkozhatnak az érdeklődők. A másik kérés, ami a létesítmény padlózatának cseréjére vonatkozik, ugyancsak reális, és hiszem azt, hogy az önkormányzattal hamarosan megállapodunk, milyen konkrét lépések tehetők a probléma megoldásának érdekében. Meggyőződtem arról, hogy minden létesítmény jól karbantartott, a sportklubok számára nyújtott támogatások jelentősek, valamint hogy mindent átláthatóan és kellő időben végeznek ‒ mondta Batez.
Az egyik megvitatott témakör az ifjúságpolitika, valamint a Helyi Ifjúsági Hivatal munkájának segítése és megerősítése, valamint az ifjúsági aktivitások megerősítése volt. A tartományi titkár ezzel kapcsolatban kifejtette, a titkárságon arra számítanak, hogy a tartományi költségvetés átütemezésével a testület tartalékösszegekhez jut, s tekintettel arra, hogy Szenttamás mind ez idáig nem kapott a sportlétesítmények és az ehhez tartozó infrastruktúra fenntartásához támogatást, erre hamarosan lehetőség nyílik.
Slobodan Subić kiemelte, nagyon bátorító, hogy a sportügyi tartományi titkár megértést tanúsít a sportközpont korszerűsítését és felszereltségét szolgáló projektumok iránt, a személyes látogatás és találkozó pedig egy újabb lépés a nagy cél felé.