2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Mažić vezeti a finálét!

Nagy megtiszteltetés érte tegnap a szerb labdarúgást, amikor az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy a verbászi származású, hazai közegben is első számú sípmesternek számító Milorad Mažić fogja vezetni a május 26-án Kijevben rendezendő Bajnokok Ligája-döntőt. A 45 éves játékvezető, aki a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 36 fős oroszországi világbajnoki bírókeretében is szerepel, pályafutása eddigi legnagyobb téttel bíró mérkőzését kapta meg az UEFA-tól.

Mažić eddigi legnagyobb presztízsű mérkőzése a tavalyi Konföderációs Kupa döntője volt (Chile–Németország 0:1), emellett számos rangos megmérettetésen fújt: a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon több mérkőzést, többek között a Magyarország–Belgiumot (0:4) vezette, nem sokkal később pedig az Európai Szuperkupa-döntőben dirigált (Real Madrid–Sevilla 2:2, hosszabbítás után 3:2). Tapasztalt BL-játékvezetőként az idei szezonban eddig négy mérkőzésen fújta a sípot, legutóbb a Barcelona–Juventus (0:0) csoportmérkőzésen, a tavalyi cardiffi döntőben (Juventus–Real Madrid 1:4) pedig negyedik számú játékvezetőként tevékenykedett.

A szerb bíró kijevi munkáját Milovan Ristić és Dalibor Đurđević segíti majd partjelzőként, míg a gólvonalbírók szerepét Nenad Đokić és Danilo Grujić látja el. A BL-döntő tartalék játékvezetője Nemanja Petrović, a negyedik bíró pedig a Barcelona kiesésénél vezénylő (Roma–Barcelona 1:4, 3:0) francia Clement Turpin lesz.

A Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) a Twitteren gratulált a bírónak a sikerhez.

A tíz nappal korábban (május 16., szerda) esedékes Európa-liga-döntőt az UEFA tájékoztatása szerint az ugyancsak 45 éves, holland származású Björn Kuipers vezeti majd, aki szintén ott lesz az oroszországi vb-n.