2024. április 19., péntek

Vučić: A szerb nép sohasem feledkezik meg Oroszország támogatásáról

Elsősorban a koszovói kérdésről, a megoldási lehetőségek átgondolásáról, valamint a Szerbia és az Oroszország közötti gazdasági, illetve katonai együttműködésről volt szó az Aleksandar Vučić szerb és a Vlagyimir Putyin orosz államfő közötti ma esti találkozón.

Aleksandar Vučić államfő kiemelte, hogy a szerb nép sohasem feledkezik meg arról a támogatásról, amelyet Oroszország nyújtott Szerbiának a nemzetközi kérdések rendezésében.

Vučić hangsúlyozta azt is, hogy a két ország közötti árucsere-forgalom 3 hónap alatt 10 százalékkal emelkedett.

Putyin a Szerbia és Oroszország közötti baráti kapcsolatokat emelte ki, de ő is kitért az eredményes gazdasági tevékenységre is.

Habár Vlagyimir Putyin tegnap megtartott elnöki beiktatására Aleksandar Vučić nem kapott meghívást, a szerb államfő megtiszteltetésként éli meg, hogy ezt követően ő lehet az első külföldi állami tisztségviselő, aki tárgyalhat Putyinnal. Szerinte ez a bizonyítéka annak, hogy Putyin tisztelettel adózik Szerbiának.

Vučić holnap jelen lesz a fasizmus feletti győzelem alkalmából szervezett, a Halhatatlan ezred elnevezésű katonai felvonuláson Moszkvában.