2024. április 20., szombat

Györe ott lesz a Roland Garroson

Györe László, aki már tudja, hogy május végén a Roland Garroson főtáblás lesz, a 75 ezres római challengerre nevezett, ahol az első kiemelt szerepét kapja. A zentai játékos az este még Isztambulban tartózkodott, ahol az olasz Paolo Lorenzivel a 250-es ATP-torna elődöntőjéért küzdött. Ha nyert, Györe a legrosszabb esetben is hétfőn a ranglista 103. helyén lesz, jó eséllyel, hogy gyorsan visszajusson az őt mindenképpen megillető 100 legjobb közé. Rómában táblán van Balázs Attila és Peđa Krstin, az üzbég Karsiban pedig Nikola Milojević is.

Novak Đoković a tegnapi állás szerint a madridi 1000-es torna 11. kiemeltje lesz, és Filip Krajinović visszalépése után az egyetlen szerbiai a táblán. Feljutási alkalma adódhat Dušan Lajovićnak és Viktor Troickinak, akik a selejtezőben indulnak. Fucsovics Márton a selejtező mezőnyének 3. helyén áll, madridi rajtja pedig attól függ, hogy az este Münchenben legyőzte-e a német Max Marterert, vagy sem.

A következő héten Madridban, erős mezőnnyel, női tornát is tartanak, ahol Babos Tímea és Aleksandra Krunić a táblán van, míg a 17 éves Olga Danilović a szervezők meghívójával a selejtezőben indulhat, és az ukrán Katarina Bondarenkóval kezd. Krunić tehát az este Rabatban győzelemre pályázhatott Ajla Tomljanović ellen, mert nem kell a spanyol fővárosba sietnie, ahol eredetileg selejtezni kellett volna.

Györén és Krunićon kívül tegnap játszott Danilo Petrović is, aki a Puerto Vallarta-i (Mexikó) challengeren a gyöngébben rangsorolt spanyol Carlos Gómezzel csatázott a döntőért. Siker esetén Petrović pályafutása legjobbját jegyzi a ranglistán.