2024. március 29., péntek
EURÓPA-LIGA

Simeone: Costa ezért jött

Diego Costa (középen) eldöntötte a továbbjutás sorsát (Fotó: Beta/AP)

Diego Costa (középen) eldöntötte a továbbjutás sorsát (Fotó: Beta/AP)

Nagy csatában, az Atlético Madrid szervezett játéka által uralt meccs után, végül az Arsenalt búcsúztató spanyol csapat jutott be az Európa-liga lyoni döntőjébe (május 16.). A feszes mérkőzésnek, amelyen a várakozásnak megfelelően kevés szó jutott az Ágyúsok támadószekciójának, külön pikantériát adott, hogy Diego Simeone, a piros-fehérek trénere az UEFA fegyelmi döntése nyomán csupán a lelátóról figyelhette gárdáját – miközben arról szól napok-hetek óta a pletyka, hogy ő követheti a távozó Arsène Wengert a londoniak kispadján.

A kőkemény stratégiai fegyelméről elhíresült Simeone a találkozó egyetlen gólját szerző Diego Costa méltatásával kezdte értékelését: „Ezért jött vissza hozzánk, az ilyen meccseken különösen fontos a szerepe. A csapatunknak szüksége volt egy ennyire agresszív csatárra, aki intenzíven mozog elöl, és hibákat kényszerít ki az ellenfél védelmében – méltatta a játékost a tréner. – Sikerült megállítanunk a kontráikat, amelyek a legveszélyesebb fegyvereiknek számítanak. Igazság szerint nem is kellett végig megszakadnunk, és még helyzeteket is jócskán ki tudtunk alakítani” – dicsérte immár a teljes alakulatot a szakember.

Természetesen szomorúan állt a sajtó elé Arsène Wenger, aki 250. európai kupameccsén utoljára vezette az észak-londoniakat a kontinensen. „Természetesen nagyon frusztrált vagyok, hiszen a 180 perc során mutatott játékot tekintve nagy kár, hogy nem jutottunk döntőbe – nyilatkozta a francia, majd hozzátette: – Személyes terveim egyelőre nincsenek a jövőre nézve, ám a csapatnak már biztosan a következő szezonra kell készülnie.”

Nagy dráma játszódott le a másik ágon, Salzburgban. A hazai Red Bull a második félidőben kiegyenlítette a párharc összesített állását (2:2), ám a félórás hosszabbításban hiába játszott jobban a házigazda a Marseille-nél, végül a francia kikötőváros csapata ünnepelt Rolando 116. percben lőtt gólja nyomán.