2024. március 28., csütörtök
BIRKÓZÁS – EURÓPA-BAJNOKSÁG

Háromból egy

Magyar szempontból három bronzérem volt a tétje a dagesztáni Kaszpijszkban zajló birkózó-Európa-bajnokság pénteki versenynapjának. A női mezőnyben Dénes Mercédesz (53), Barka Emese (57) és Sleisz Gabriella (65 kg) csütörtökön harcolta ki a bronzcsatát, s tegnap ugyanígy tett a férfi szabadfogásban Nagy Mihály (79 kg), aki ma este lép szőnyegre az éremért. A többi magyar kiesett, bár a csapat honosított ukránja, Pavlo Olejnik (97 kg) nem kis meglepetésként már a selejtező során legyőzte a súlycsoport címvédőjét, a török Yildirimet, de a negyeddöntőben kikapott egykori honfitársától, Mcselidzetől.

A három éremesély aztán egy medált kovácsolt, mert Mercédesz 7:0 arányban kikapott a lengyel Krawczyktól, Gabriella 5:0 arányban a svéd Johanssontól, Emese viszont technikai tussal nyert a német Mertensszel szemben.

Európa-bajnokok, nők, 53 kg: Sztalvira Orsus (orosz). 57 kg: Biljana Dudova (bolgár), … 3. Barka Emese (magyar). 62 kg: Tajbe Juszein (bolgár). 65 kg: Petra Olli (finn). 72 kg: Anna Fransson (svéd).