2024. április 23., kedd
NŐI UTÁNPÓTLÁS

Vajdasági bajnokok az adai lányok

Az adai Halász József Női Kézilabdaklub U14-es utánpótláscsapata Rákos Zsuzsa edző vezetésével megszerezte Vajdaság bajnoki címét, miután a Szuperliga hétvégi zárótornáját követően 22 ponttal a táblázat élen végzett. Az adai lányok a vasárnap Adán megrendezett zárótornán harcolták ki a titulust, miután magabiztosan nyertek a Jabuka ellen 27:5 arányban, majd 13:9-re legyőzték a Pančevót. A 2003-as születésű és fiatalabb korosztályú lányokat felölelő nyolccsapatos bajnokságban az adai Halász József gárdája 1 ponttal előzte meg a második helyezett rumai Slovent, valamint 2-2 ponttal a harmadik Pančevo és a negyedik nagybecskereki Proleter csapatát. Ezzel a helyezéssel mind a négy csapat kiharcolta a jogot, hogy részt vegyen az országos bajnokság döntőjében, amelyet május 12-én és 13-án rendeznek meg. A bajnokság legeredményesebb góllövője címet Kovács Flóra (Halász József) érdemelte ki 83 találattal, a legjobb játékosnak pedig Anastazija Homan Savkovićot (Proleter) választották meg.

A bajnokság végső sorrendje: 1. Halász József (Ada) 22, 2. Sloven (Ruma) 21, 3. Pančova 20, 4. Proleter (Nagybecskerek) 20, 5. Laki (Cservenka) 13, 6. Mokrin 12, 7. BSK 2012 (Szilberek – Bački Bestrovac) 2, 8. Jabuka 2 pont.

Az adai bajnokcsapat tagjai: Fehér Ivonn, Jovana Mrkšić, Vastag Tekla, Szügyi Csenge, Kovács Flóra, Koós Kata, Pék Sára Borbála, Gordos Ágnes, Viktorija Dudić, Süveg Nikoletta, Cvitkó Anna, Kozma Tamara, Milica Telečki, Túri Marianna, Anja Popov.