2024. március 29., péntek
Versenyfelhívás

XVI. GENIUS konferencia

A Svetozar Marković Gimnáziumban (Njegoš utca 22.) május 19-én tizenhatodik alkalommal rendezik meg a tehetséges középiskolás diákok hagyományos, GENIUS konferenciáját és vajdasági szintű versenyét. Ugyancsak ebben a terminusban kerül sor a VI. Vajdasági Fogyasztóvédelmi Diákversenyre és a XI. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságra.

A Svetozar Marković Gimnázium bejárata a Njegoš utcából

A Svetozar Marković Gimnázium bejárata a Njegoš utcából

VI. Vajdasági Fogyasztóvédelmi Diákverseny

Témája a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megfigyelés, kutatás, elemzés…

A diákok önállóan vagy párban végezhetnek kutatást, vizsgálhatják mindazon tényezőket, melyek a fogyasztók jogaival, érdekeivel ellenkeznek, nem etikusak, veszélyeztetik az egészséget és a környezetet, továbbá tetten érik a törvénytelenségeket, visszaéléseket, rámutatnak a lehetséges megoldásokra.

A téma megközelíthető a közgazdaságtan, a jogtudomány, a biológia, a kémia, a környezetvédelem, az orvostudomány és más szakterületek szempontjából is. A diákok mentor segítségét vehetik igénybe. A verseny célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a fogyasztóvédelem, a tudatos vásárlás, az egészségmegőrzés, a környezetvédelem, az emberi jogok érvényesítése iránt.

A jelentkezők a kitöltött jelentkezési lapot és a szakdolgozatot, valamint az elektronikus prezentációt május 7-éig elektronikus formában a következő címre küldhetik be: fogy.verseny@gmail.com

A szakdolgozatok alapján a legjobbak meghívást kapnak a verseny második részére, a szóbeli döntőre, ahol szakemberekből álló versenybizottság értékeli a felmutatott teljesítményt. A szóbelin lehetőség lesz fényképek, poszter, elektronikus prezentáció, tárgyi eszközök, dokumentumok bemutatására, a vizsgálati eredmények elemzésére.

További információk dr. Muhi B. Béla főszervezőtől kaphatók (tel.: 021/479-0640).

A versenyhez kapcsolódó információk, segédanyagok és szakmai jellegű írások megtalálhatók a www.fokusz.info honlapon.

XI. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság

A verseny egy üzleti jellegű, szimulációs játékra épül, amelyben a tanulók egy képzeletbeli vállalat vezetőjének szerepét töltik be. A diákok önállóan vagy párban jelentkezhetnek. Egy képzeletbeli vállalat üzleti tervét kell elkészíteni.

A kitöltött jelentkezési lapot 2018. május 7-éig kell beküldeni a szakdolgozattal és az elektronikus prezentációval együtt (e-mail: menedzsment.bajnoksag@gmail.com). A legjobbak meghívást kapnak a verseny második fordulójára, a szóbeli döntőre, ahol rangos szakbizottság értékeli a munkákat. Mindegyik résztvevő oklevelet kap, és könyvjutalomban részesül, a legsikeresebbeknek értékes ajándék jár. További információk dr. Muhi B. Béla főszervezőtől kaphatók. A versenyhez kapcsolódó információk, segédanyagok és szakmai jellegű írások megtalálhatók a www.fokusz.info honlapon.