2024. április 24., szerda

A Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság évi közgyűlése

A közgyűlést május 12-én, jövő szombaton a Jugoszláv Néphadsereg u. 126. sz. alatt, a Tájház és a TAKT épületében tartják meg, és az idén is összekapcsolják a szokásos tavaszi előadásokkal, könyvbemutatókkal és az egyesület elismeréseinek átadásával. Az elnök, a házigazdák és a vendégek köszöntője után Megőrzött múlt címmel tartanak konferenciát.

Előadók: Csorba Béla: Hol vagyunk?, Petrovics István: Mátyás és kora, Pihurik Judit: Magyar hadifoglyok a Szovjetunióban, Molnár Tibor: Az I. világháború helytörténeti kutatása, A. Sajti Enikő: Összeomlás és hatalomátvétel a Délvidéken, 1918–1920.

Az egyesület tagjai 1-1 Évkönyvet, a kötetben írással szereplő szerzők pedig 3-3 Évkönyvet kapnak (tiszteletdíjként) díjtalanul, amit a közgyűlésen vehetnek át. Az Évkönyv eladási ára 500 dinár.
Az évi értekezlet kiváló alkalom arra, hogy a tagság rendezze a tagsági díj fizetése iránti kötelezettségét. Az elnökség döntése értelmében a tagsági díj 300 dinár (2009 óta változatlanul). A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy jelezze részvételi szándékát a vmhe.elnokseg@hotmail.com címen.