2024. március 28., csütörtök

Hetvenezer látogató a palicsi majálison

A tóparti vásárnak, a gazdag vendéglátói és turisztikai kínálatnak, a legnagyobb szerbiai vidámparknak és a napos időnek köszönhetően az idei, 35. alkalommal megrendezett palicsi majálisnak az öt nap során több, mint hetvenezer látogatója volt – olvasható abban a közleményben, amelyet a Palics Park Kft. adott ki a rendezvénnyel kapcsolatban.

Csak elsején negyvenezer látogató volt Palicson (Fotó: Patyi Szilárd)

Csak elsején negyvenezer látogató volt Palicson (Fotó: Patyi Szilárd)

Az idei palicsi majális öt napig tartott, mert a keddi és a szerdai munkaszüneti napot összekötötték a hétvégével. A becslések szerint csak május 1-jén negyvenezer ember tartózkodott Palicson.

A közlemény a palicsi vendéglátók visszajelzései alapján megállapítja, hogy a látogatók nagy része turista volt, akik a település szállodáiban több éjszakát is eltöltöttek. A vendégek többsége öt, hat napot is Palicson tartózkodott. Ezt bizonyítja, hogy az öt nap során szinte lehetetlen volt szabad szobát találni, valamint az a tény, hogy Palicson minden vendéglátói kapacitás vasárnapig betelt.

„Büszkék vagyunk arra, hogy függetlenül attól, hogy ennyi ember tartózkodott egy helyen, a rendezvény zökkenőmentesen zajlott le, minden ügyeletes szolgálat elvégezte a feladatát, és egyetlen nagyobb incidens sem történt az öt nap során” – áll a közleményben.