2024. április 24., szerda
SPORTHÍREK

Krunić a rabati elődöntőben

TENISZ

Aleksandra Krunićnak a spanyol Paola Badosa nem okozott különösebb gondot. A szerbiai teniszezőnő magabiztosan vezetett a rabati negyeddöntőben, amikor a második játszma elején a spanyol sérültet jelentett. Krunić a döntőért vagy a horvát Jana Fett-tel, vagy pedig az ausztrál színeket képviselő Ajla Tomljanovićtyal játszik.

Fucsovics Márton szépen szerepel Münchenben, és tegnap negyeddöntős lett a 250-es ATP-tornán. A magyar teniszező két játszmában győzte le az olasz Marco Cecchinatót, és az elődöntőért ma vagy a ranglistán 16. argentin Diego Schwartzman, vagy pedig a német Max Marterer lesz az ellenfele. A törökországi torna negyeddöntőjében Györe László ma a 37 éves olasz Paolo Lorenzivel játszik, aki ellen ATP-meccseken 2:0-ra vezet.

ATLÉTIKA

Indul a Gyémántliga

Mint általában, az idén is Dohában (Katar) rajtol az idény legjelentősebb atlétikai versenysorozata, a pénzdíjas Gyémántliga. A rajton nem lesz sem szerbiai, sem magyar versenyző, hisz a női távolugrás és súlylökés, valamint a férfi 110 m gát nincs műsoron, viszont a verseny honlapja szerint parádés mezőny lép fel, és számos nagyszerű eredmény várható. A Gyémántliga az idén 15 fellépésből áll, az utolsót pedig augusztus 31-én Brüsszelben tartják meg.

KÉZILABDA – FÉRFI BL

A Montpellier kapta a címvédőt

Elkészítették a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének párosításait. A legjobb európai csapatok közé idén a címvédő macedón Vardar mellett három francia gárda jutott be, a PSG, a Nantes és a Montpellier. A sorsolás szerint a kölni Lanxess Arénában a Montpellier játszik a Vardarral, a PSG pedig a Nantes-tal a döntőbe jutásért. A macedónok korábban négyszer játszottak a Montpellier-vel, a 2014/15-ös csoportkörben otthon nyertek, Franciaországban pedig ikszeltek, míg egy évvel később a Vardar oda-vissza megverte a franciákat. A másik ágon a felek értelemszerűen sokkal nagyobb közös múltra néznek vissza. Ebben a szezonban eddig négyszer találkoztak: a szeptemberi Bajnokok Trófeája döntőjében a Nantes 32:26-ra győzött, a ligakupa negyeddöntőjében a PSG volt a jobb (35:33), míg a bajnokságban a nantes-i 27:27-es döntetlent egy 31:29-es párizsi siker követte.

A két elődöntőre május 26-án, szombaton, az éremmeccsekre egy nappal később kerül sor.