2024. március 28., csütörtök

Növekedhetnek a bérek és a nyugdíjak

A gazdaság erősödése észlelhető a fogyasztás növekedése, az eladott gépkocsik, lakások számának a növekedése alapján is Vučić szerint

Aleksandar Vučić államfő mai sajtótájékoztatóján érintette a béremelések lehetőségének a kérdését is. Úgy fogalmazott: a nyugdíjak és a közszféra fizetéseinek a növelése bizonyosnak számít, de még egyeztetni fog Ana Brnabić kormányfővel annak kapcsán, mekkora növelés jöhet szóba.

A bruttó hazai termék folyamatosan növekszik, a költségvetésben többlet van immár harmadik éve, a régióban Szerbia az első az ide érkező közvetlen külföldi beruházásokat figyelembe véve. A lehetőség tehát adott arra, hogy növeljék a béreket és a nyugdíjakat. A gazdaság erősödése észlelhető a fogyasztás növekedése, az eladott gépkocsik, lakások számának a növekedése alapján is, jegyezte meg az államelnök.

Arra számít, hogy a GDP növekedése továbbra is négy százalék feletti legyen, jelenleg 4,5 százalékos. Ilyen eredménnyel jelenleg Európában Szerbián kívül még csak Írország, Románia, Lengyelország és Magyarország dicsekedhet, jelentette ki.