2024. április 26., péntek

Bácsalmásról Pacsérra, két keréken

Mozogj az egészségért! – kerékpártúra határok nélkül

Pacsérra szervez kerékpártúrát a Bácsalmási Mentő Alapítvány május 12-én. Nem először pattannak bringára és szelik át a határt a bácsalmásiak, korábban a testvértelepülésre, Bajmokra gurultak be az iskolások, a visszaúton pedig a bajmokiak csatlakoztak a vendégekhez. Ezúttal nincs korhatárhoz kötve az oda-vissza 54 km-es út megtétele – tudtuk meg Gönczi Mónikától, az esemény egyik szervezőjétől.

– Reggel 7 órakor gyülekezünk Bácsalmáson a Művelődési Ház parkolójában, majd a közlekedésnek megfelelő protokollal, láthatósági mellénnyel felszerelkezve indulunk. A Bácsalmás–Bajmok határátkelőhelyet átlépve várhatóan 10 órakor gurulunk be Pacsérra, majd Szombathy Zoltán igazgató és Szabolcski Szabolcs tanácselnök közreműködésével igyekszünk megismerni a falu jellegzetességeit és a gyógyfürdőt – hallottuk a szervezőtől.

A tanácselnök elmondta, hogy a pacséri helyi közösség az ifjúsági klubbal együtt nagy örömmel fogadta a bácsalmásiak kezdeményezését, hiszen egyre szorosabb az együttműködés a két település között. Vendégeiket a gyógyfürdő megtekintése után a kiserdőbe várják, ahol a halastó mellett egy kis pihenőre, a folytatáshoz erőt adó babpaprikásra invitálják a társaságot.

– Bárki csatlakozhat a starthoz országhatártól függetlenül, de arra kérünk mindenkit, hogy még ezen a héten jelezze szándékát egy regisztrációval a Bácsalmási Mentő Alapítvány Facebook-elérhetőségén vagy személyesen a Máltai Szeretetszolgálat Bácsalmási Csoportjának irodájában, hiszen a határátkelő illetékeseinek előzőleg le kell adnunk a részvételi listát. Nemcsak Bácsalmásról, hanem már egészen Bajáról is vannak érdeklődők, illetve Topolyáról is jelezték a részvételi szándékukat. Fontos tudni, hogy nem feltétel a speciális kerékpár, hiszen a túra nem verseny jellegű, de azért műszakilag bírja ki az előirányozott távot – hallottuk Gönczi Mónikától, aki elmondta még, hogy16 óra után tervezik a visszaindulást.