2024. április 20., szombat

Egy CD a belépő

Az újvidéki Sonja Marinković AKUD UNS harmonikaegyüttes koncertje a városházán

Hétfőn 20 órai kezdettel az újvidéki Sonja Marinković AKUD UNS harmonikaegyüttes tart konceret a városháza dísztermében, tudtuk meg a csütörtöki eseménybejelentő sajtótájékoztatón a városháza médiaközpontjában. Görög Noémi, az Electe Egyesület művészeti igazgatója elmondta, hogy a harmonikaegyüttes negyven tagot számlál, akik között egyaránt vannak képzett zenészek és lelkes amatőrök.

Marko Asurdžić, Görög Noémi és Miloš Radović a sajtótájékoztatón (Fotó: Patyi Szilárd)

Marko Asurdžić, Görög Noémi és Miloš Radović a sajtótájékoztatón (Fotó: Patyi Szilárd)

– A zenekar az ötvenes években alakult, azzal a céllal, hogy a tagok bebizonyítsák, hogy a harmonikának helye van a hangversenytermekben, és hogy a harmonika képes művészi értékű zenék megszólaltatására. Ezt olyan mértékben sikerült, hogy már az ötvenes években hatalmas sikereket értek el hazai és külföldi pódiumokon egyaránt – mondta Görög Noémi.

Miloš Radović, az Electe Együttes elnöke arról tájékoztatott, hogy a koncerten 300 dináros áron megvásárolható lesz az együttes nemrég megjelent CD-je. A koncertre ez a CD szolgál majd belépőként, amit 18 és 20 óra között lehet megvásárolni a városháza dísztermének bejárata előtt.

– Azoknak a polgároknak, akik már megvásárolták ezt a CD-t, a belépés ingyenes – hangsúlyozta Miloš Radović, és hozzátette, hogy ez a hangverseny a koncertszezon ezen felének legnagyobb eseménye a városban.

Marko Asurdžić, az együttes menedzsere az együttes történetét elevenítette fel, és elmondta, hogy az együttes már megalakulásának évében, 1951-ben az Újvidéki Rádió műsoraiban szerepelt, és már akkor a város kulturális életének fontos szereplőjévé vált.