2024. április 25., csütörtök

Diplomaosztó a gépi forgácsolóknak

Az adai Műszaki Iskola a múlt év októberében indított felnőttek részére gépiforgácsoló-tanfolyamot, amelynek 10 végzőse a múlt héten vehette át a képzést igazoló okiratot Gilice Hilda iskolaigazgatótól. Az összejövetelen részt vett több helyi fémipari vállalat képviselője is, akik munkát ajánlottak a résztvevőknek, bár a tanulók közül hárman már a tanfolyam vége előtt kaptak munkát.

A képzésre egyébként 29-en jelentkeztek, ezért a jelöltek képességfelmérő feladatsort töltöttek ki, majd közülük a 10 legeredményesebb vehetett részt a tanfolyamon. A 300 órás képzés elméleti részét (60 óra) Karácsonyi József gépész szakos tanár vezette, a gyakorlati részt (240 óra) pedig az iskola külső munkatársa, Tóbiás László magas szakképzettségű marós, a moholi Idas cég dolgozója. Az oktatás délutánonként hetente háromszor négy órával zajlott. Az elméletet tömbösített órákon, hétvégeken hallgatták a résztvevők. Március végén bonyolították le a záróvizsgát, amelyen elméleti és gyakorlati kérdésekre kellett felelniük a tanulóknak, valamint bemutatták az önállóan kidolgozott munkadarabjukat.

Az adai középiskolában megtudtuk, hogy várhatóan szeptemberben újabb tanfolyam indul 10 tanuló részvételével. Az érdeklődők bővebb tájékoztatót a középiskola titkárságán kaphatnak.