2024. április 25., csütörtök

Magabiztossággal és pozitív kisugárzással a koronáig!

Üzeni a Strandszépe legutóbbi királynője

Az idén ismét megszervezzük a Magyar Szó hagyományos Strandszépe szépségversenyt. Már érkeznek az ifjú hölgyek fotói. Azoknak a lányoknak, akik még fontolgatják, hogy jelentkezzenek-e, szolgáljon bátorításként a csantavéri Vituska Tímea példája, aki három év eltelte után is örömmel és lelkesedéssel gondol vissza arra a pillanatra, amikor az ő fejére került a korona.

– Még mindig hatalmas boldogság tölt el, amikor visszagondolok a Strandszépén elért eredményre. Azt az érzést, amikor kimondták a nevemet, nem lehet leírni. Szívből kívánom minden jelentkező hölgynek, hogy megtapasztalja. Nagyon jólesett az is, amikor az utcán ismeretlen személyek leállítottak és gratuláltak – mondta a 2015. évi szépségkirálynő. Tímea a legszebb hölgy cím elnyerése után rengeteg fotózáson vett részt, a médiában szerepelt, és más szépségversenyeken is szerencsét próbált. Elvégezte az egyetemet, és a mesterfokozatot is megszerezte. Tervei között szerepel felvételezni a doktorira. Jelenleg Pécsett él barátjával, és a Kis Zseni Mentális Aritmetikai Iskolában dolgozik tanárnőként.

Amikor jelentkeztél a Magyar Szó szépségversenyére, gondoltad, hogy győzni fogsz?

– Nem, sőt nem is úgy álltam hozzá. Természetesen mint minden versenyen a lányok méregetik egymást, és ötletelnek, ki lehet az esélyes. Amikor az a két lány, akit esélyesnek láttunk már megkapta az első és második udvarhölgy címet, a barátnőimmel csak egymásra néztünk és találgattuk, vajon ki lesz a királynő. Akkor kimondták a nevem. Az első pillanatban mozdulni sem tudtam, hallottam, hogy engem szólítanak, de olyan hihetetlen volt számomra, hogy nem tudtam elindulni. Egy felejthetetlen élmény, amit sosem gondoltam, hogy átélek, de sikerült.

A Strandszépén elért eredmény ösztökélt arra, hogy másik szépségversenyekre is benevezzél?

– Igen. Utána még 2-3 versenyen is részt vettem. Budapesten a Magyar Világtalálkozó versenyen különdíjas lettem, illetve a pontozások alapján, 4 szavazat híján majdnem elhoztam a királynői címet. A Miss Hungary versenyen a döntőbe jutottam. Részt vettem Belgrádban is a Miss World Car and Motosport versenyen, amely különböző programokkal egybekötve három hétig tartott, és több államból érkeztek lányok, valamint, még egy versenyre jelentkeztem, de aztán úgy alakult, hogy nem tudtam rajta részt venni, emiatt is még nagyon gondolkodom azon, hogy egy utolsó megmérettetés belefér a szépségversenyes pályafutásomba. Amire viszont nagyon vágyom, hogy zsűritagként vehessek részt szépségversenyeken, mivel szeretném ebből a szemszögből is megtapasztalni ezt az izgalmas világot.

Szerinted milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy szépségkirálynőnek?

– A szépség nem minden! Fontos a kisugárzás, ezt minden versenyen hangsúlyozzák. Amikor a pozitív kisugárzás és a szépség párosul, megnyílnak a lehetőségek, és megszerezhető a korona. A versenyeken, fotózásokon rengeteg gyönyörű lánnyal találkoztam, de amikor néhányukat jobban megismertem, rájöttem, hogy beképzelt és negatív személyek. Ezekkel a tulajdonságokkal nem lehet sokra vinni. Fontosnak tartom, hogy a zsűri is megismerje a lányokat, akár csak egy kötetlen beszélgetés vagy közös programok által.

Mit üzensz azoknak a lányoknak, akik az idén indulnak a Strandszépén?

Két nagyon fontos üzenetem van: higgyenek magukban és teremtsék meg a pozitív kisugárzást! Ezenkívül legyenek kedvesek és különlegesek, hiszen mindenkiben van valami plusz, ami valójában lenyűgözővé teszi. Amikor pedig kilépnek a kifutóra és végigsétálnak rajta, ezt magabiztosan és határozottan tegyék, egy hatalmas mosoly kíséretében.