2024. április 19., péntek

Állásfoglalást követelnek Brnabićtól

A homoszexuálisok érdek-képviseleti szervezete elítélte Nenad Popović nyilatkozatát

A Gej lezbejski info centar (GLIC) civil szervezet nyilvános panasz formájában tiltakozott Nenad Popović innovációval és technológiai fejlesztéssel megbízott tárca nélküli miniszter szerdai Twitter-bejegyzésének kapcsán és nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a politikust.

Amikor az állam minden lehetséges eszközzel igyekszik gyermekvállalásra ösztönözni a polgárokat, Horvátországból gay kifestőkönyveket hoznak be az országba. Sürgősen meg kell szüntetni a szóban forgó kifestőkönyv importját. Útját kell állni azoknak, akik szeretnének meggyőzni bennünket arról hogy természetes, hogy „Rokónak két anyukája van, Annának pedig két apukája” – fogalmazott a vitatott bejegyzésben Popović.

Ana Brnabić (Beta)

Ana Brnabić (Beta)

A szivárványszínű családom (Moja dugina obitelj) a balkáni térség első, az azonos neműek házasságával kapcsolatos előítéletek felszámolását szolgálni hivatott, általános iskolások számára összeállított kiadványa. A horvátországi kifestőkönyvet nemrégiben Belgrádban is bemutatták, a homoszexuálisok és azonos nemű párok érdek-képviseleti szervei akkor jelentették be, hogy hasonló kiadványt terveznek Szerbiában is megjelentetni.

Szégyen, hogy a homoszexualitását nyilvánosan felvállaló Ana Brnabić miniszterelnök kabinetjének egyik tagja így reagál a kiadványra, értékelte a GLIC, hozzátéve: még nagyobb szégyen, hogy Aana Brnabić nem reagált. Amennyiben Ana Brnabić a továbbiakban sem reagál Popović nyilatkozatára, a GLIC követelni fogja, hogy vegyék vissza tőle a Duga elnevezésű kitüntetést, amelyet tavaly az LGBT közösség helyzete javításának terén kifejtett kiemelkedő tevékenységéért vehetett át. Az azonos neműek élettársi kapcsolatai nem csak a nyugati országokban, vagy Horvátországban számítanak teljesen normális jelenségnek, hanem Szerbiában is, egyesek viszont nem hajlandóak tudomást venni a valóságról, tették hozzá a szervezet közleményében.