2024. április 25., csütörtök

Nemes Viktor ezüstérmes!

Nem sikerült elbánni a kétszeres orosz olimpiai bajnokkal

Alul maradt a kaszpijszki birkózó Európa-bajnokság döntőjében a 77 kilogrammos kategóriában Nemes Viktor. A vajdasági, zentai sportoló az aranyért az orosz kétszeres olimpiai bajnok Roman Vlaszov ellen küzdött meg, 5:1-es eredménnyel tudott nyerni az orosz ellenfél. A kiváló eredménynek számító ezüstéremig vezető út nem volt könnyű.

Viktor ezt megelőzően a svéd Alex Kessidist verte az elődöntőben, korábban a negyeddöntőben a magyarországi Lőrincz Tamást gyűrte le.

Nemes 2015-ben a 23 év alatti birkózók kategóriájában szerzett aranyérmet Európa-bajnokságon. Világbajnoki címmel is büszkélkedhet, melyet tavaly augusztusban gyűjtött be.

A mai megmérettetésen egyébként a grúz származású, szerb színekben versenyző Mihail Kadžaja is kiválóan szerepelt, a 97 kilogrammos súlykategóriában bejutott a szerdai döntőbe, ahol az olimpiai bajnok örmény Artur Alekszanyannal kell megmérkőznie.

A Nemes által a negyeddöntőben legyőzött Lőrincz Tamás a vigaszágon megszerezte a bronzérmet, míg Lám Bálint a 130 kg vigaszágán elveszítette a bronzmeccset.