2024. március 29., péntek

A miniszter is megdöbbent

Kivágtak egy fát a fővárosi parkban

A környezetvédelmi minisztérium már csütörtökön javasolni fogja, hogy feljelentést tegyenek azok ellen a személyek ellen, akik a belgrádi Košutnjak védett parkban egy közzétett videofelvétel alapján kivágtak egy fát.

A Tanjug hírügynökségnek nyilatkozva Goran Trivan környezetvédelmi miniszter kifejtette, a Szerbia Erdei közvállalat felügyelői a rögzített felvétel interneten való közzététele után azonnal a helyszínre látogattak, megállapították, hogy az elkövetők egy fát távolítottak el a parkból. A Felügyelőség által elvégzett vizsgálat eredményeit továbbítják az illetékes állami szerveknek, a környezetvédelmi tárca pedig már az ünnepek utáni első munkanapon kezdeményezni fogja, hogy tegyenek bűnvádi feljelentést a védett területnek számító parkban történt nemkívánatos esemény kapcsán.

A miniszter úgy fogalmazott, maga is nagy megrökönyödéssel vette tudomásul, hogy valaki ilyet tegyen abban a parkban, amelyben a belgrádiak és a környékbeliek szívesen töltik el szabadidejüket, így a május elsejei ünnepeket is.