2024. április 18., csütörtök

Iskolafelújítás a Limánon

A Jovan Popović Általános Iskolában jó ütemben haladnak a felújítási munkálatok. Az iskola épületét 1975-ben építették, és azóta csak kisebb javításokat végeztek rajta.
Miloš Vučević polgármester meglátogatta a Jovan Popović Általános Iskolát, ahol javában tartanak a felújítási munkálatok

Miloš Vučević polgármester meglátogatta a Jovan Popović Általános Iskolát, ahol javában tartanak a felújítási munkálatok

A Jovan Popović Általános Iskolába 650 tanuló jár, és 80 foglalkoztatottja van. A rekonstrukciós projektum előrelátja az ablakok, ajtók cseréjét, az épület homlokzatának a felújítását, kicserélik a villanyvezetékeket, valamint újfajta, energiatakarékos megvilágítást (LED) szerelnek fel. Ezenkívül a legszigorúbb tűzvédelmi előírásoknak is megfelelő automatikus észlelőrendszert vezetnek be.

– A köztársasági kormánynak, azaz a nyilvános befektetések irodájának köszönhetően az újvidéki önkormányzat és a Városi Oktatási Hivatal 75 millió dináros támogatást kapott a Jovan Popović Általános Iskola felújítására. A rekonstrukció üteme a tervek szerint halad, reményeink szerint június végéig befejeződnek a munkálatok. Miután körbejártuk az iskolát, megállapíthatjuk, hogy jelenleg az ablakokat és az ajtókat cserélik, szerelik az új megvilágítást, folyamatban van a meszelés, valamint a vízvezeték felújítása. Ezenkívül, az újvidéki önkormányzat a költségvetésből 5,5 millió dinárt irányozott elő az iskola konyhájának és ebédlőjének felújítására, amely az iskola területén, egy külön objektumban helyezkedik el. Jó hír az újvidékiek számára, hogy a nyilvános befektetések irodája 400 millió dináros támogatást hagyott jóvá az újtelepi nyugdíjas otthon felújítására, valamint a veterniki gyermekotthon rekonstrukciójára. Közben elkészült egy új projektum, amellyel megpályázzuk a limáni egészségház felújítását. Előkészületben van az újvidéki oktatási rendszer támogatásának a projektuma is, amelynek keretében újabb pénzeszközöket irányozunk elő a balett- és zeneiskola építésének folytatásához. Több általános- és középiskolából is érkezett igénylés támogatási eszközökre, mivel szeretnék kibővíteni kapacitásaikat, ezenkívül vár ránk a Nikola Tesla, az Ivo Lola Ribar és a Veljko Vlahović Általános Iskola felújítási munkálatainak a befejezése is – magyarázta a helyszínen adott sajtónyilatkozatában Miloš Vučević polgármester.