2024. április 23., kedd
SPORTHÍREK

Szerb érem 17 év után

CSELGÁNCS

Tizenhét évet kellett Szerbiának várnia egy cselgáncséremre, s ez Milica Nikolić révén megszületett a Tel-Avivban megkezdődött Európa-bajnokság nyitónapján. A 48 kg-os súlycsoport harmadik meccsén a belgrádi lány a magyar Csernoviczki Évával találkozott és vazaarival kapott ki, az éremért folytatott küzdelemben pedig majd hat perc küzdelem után, aranyponttal győzte le a belga Anne Sophie Jurát. Nikolić érme a független Szerbia történetében az első női medál ebben a sportágban, Csernoviczki pedig sorozatban a 11. (!) kontinensviadalon állhatott dobogóra (2 arany, 5 ezüst, 4 bronz), miután a döntőben vazaarival kapott ki az orosz Irina Dolgovától.

VÍZILABDA

Világligadöntő Budapesten!

A férfi vízilabda-világliga nyolcas döntőjét – amelyben a magyar válogatott is érdekelt – június 18–23. között a budapesti Duna Arénában rendezik meg – számolt be róla a magyar szövetség hivatalos oldala. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) a világliga-selejtezők után hozta nyilvánosságra, hogy a sorozat férfi szuperdöntőjét Oroszországban rendezik meg, ám a labdarúgó-világbajnokság miatt az oroszok olyan új helyszíneket javasoltak, amelyet a FINA nem fogadott el.

SPORTLÖVÉSZET

Zárónap érem nélkül

A csangvoni sportlövő-világkupa utolsó napján Andrea Arsović lépett fel a női kisöbű puska összetett számában, és a döntőről egy körrel lemaradva a 14. helyet szerezte meg. A 13 versenyszámban 22 ország lövői nyertek érmet, Szerbia és Magyarország pedig 2-2 bronzzal a 15. helyet osztja. A következő világkupaversenyt május 7-étől az amerikai Fort Benningben rendezik meg.