2024. április 25., csütörtök

Szombaton rajtol a Fruška gora-i maraton

A hétvégén, szombaton 41. alkalommal rendezik meg a Fruška gora-i hegyi maratont. A szervezőbizottság nevében Zdravko Jelušić, az újvidéki városi tanács elnöke és Nenad Sudarov versenyigazgató állt a nyilvánosság elé, akik elmondták, hogy a rajtra szombaton 9 órakor kerül sor Popovicán.

Nenad Sudarov és Zdravko Jelušić (Antalovics Péter felvétele)

Nenad Sudarov és Zdravko Jelušić (Antalovics Péter felvétele)

19 különböző pályát teljesíthetnek a résztvevők, a leghosszabb, ultra-maraton 133,7 kilométer lesz, amelyet egészen vasárnap estig lehet teljesíteni. Erre a távra eddig 420 jelentkező van, érkeztek kínai, szingapúri és francia benevezők, illetve a környező országokból is érdeklődtek. Összesen 3800 előnevezés futott be, de Sudarov elmondta, a szép időre tekintettel valószínűleg 12 ezer körül lesz a végső létszám. A helyszínen történő benevezés 200 dinár. 8.20-kor a legkisebbek indulhatnak szüleikkel a 4 km-es pályán.

A Városi Közlekedési Közvállalat rendszeresen indít majd járatokat Újvidékről Popovicára, a verseny rajtjához, illetve hozza vissza a versenyzőket. Az egyirányú jegy ára 110 dinár lesz, a vasútállomásnál, a Szabadság-híd lábánál és Kamanc központjában lehet fel-, illetve leszállni. A havi bérletek nem lesznek érvényesek a buszokon. A forgalom az Újvidék–Venac útvonalon és a Fruška gora-i úton (Popovica) lesz lezárva szombat reggeltől kora délutánig.