2024. március 28., csütörtök

Temerini hírek

Készül a gazdaságfejlesztési stratégia

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Megtartotta alakuló és egyben első ülését az önkormányzat a 2018–2023. évre vonatkozó gazdaság- és mezőgazdaság-fejlesztési stratégiájának kidolgozásával megbízott munkacsoportja. A projektum kidolgozására a község pályázat útján csaknem háromszázezer dináros támogatást nyert a tartománytól, míg a községi költségvetésből 75 ezer dinárral finanszírozzák a fejlesztési stratégia kidolgozását. A dokumentáció a jelenlegi állapotok felmérése alapján határozza meg a gazdaság és a mezőgazdaság fejlesztésének stratégiáját.

Az önkormányzat különösen fontosnak tartja azt, hogy a stratégia kidolgozásába bekapcsolódjanak mindazok a gyakorlati szakemberek, akik ismerik azokat a gondokat, amelyek a temerini község gazdaságában és mezőgazdaságában tapasztalhatók, és segítséget nyújthatnak a regionális és községi fejlesztési ügynökségnek a stratégia kidolgozásában. A munkacsoport munkájában részt vettek a közigazgatási hivatal, az idegenforgalmi szervezet, a nagyobb gazdasági és mezőgazdasági vállalatok, a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat, a Kertbarátkör képviselői.

Az önkormányzat gazdaság- és mezőgazdaság-fejlesztési stratégiája olyan folyamatos mechanizmust jelent majd a megadott időszak fejlesztésének nyomon követésére, amely meghatározza mindkét említett terület alapvető célkitűzéseit és stratégiai irányait, meghatározza a helyi önkormányzat szerepét, prioritásait és tevékenységeit annak érdekében, hogy hozzájáruljon a helyi gazdasági, és társadalmi fejlődéshez.

****

Virágpiac

A község legrendezettebb udvara és legrendezettebb helyi közössége kiválasztásának versenye alkalmából, Virágba borul Temerin elnevezéssel, virágpiacot szervez az önkormányzat holnap reggel 8-tól 18 óráig a Petőfi Sándor utcai piactéri parkolóhelyen. Információk: 021/842-205, 062/884-15-54.