2024. március 29., péntek

Számítógépes könyvelők képzése

A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény 2017. december 28-án kapta meg a Tartományi Oktatási Titkárságtól a nyilvánosan elismert képzői státust. Ezáltal nyílt meg a lehetőségük, hogy államilag elismert szakmai képzést is szervezzenek. Ezúttal könyvelői képzést hirdettek meg, amelyről Sarnyai Károly és Beszédes Viktória adott előzetes tájékoztatót.

– A számítógépes könyvelésre május 31-éig várjuk a jelentkezéseket Magyarkanizsa községből és azon kívülről is, de mivel a számítógépes termünk 15 férőhelyes, ennyit fogadhatunk – mondta Sarnyai Károly.

Beszédes Viktória andragógus írta meg a képzés programját:

– A képzés 400 órát vesz igénybe, amelynek 60 százaléka, azaz 240 gyakorlati jellegű. Ez azt jelenti, hogy a felnőttek az elméletben elsajátított ismereteket a gyakorlatba is megtanulják átültetni, legyen szó a könyvelési dokumentumok vezetéséről vagy a gazdasági változások könyveléséről, akár manuális formában, akár számítógépes programon keresztül. A képzés modulrendszerű, hat modulból áll, mindegyik végén záróvizsgát tesznek a hallgatók. Ennek célja, hogy elmélyítsék a tudást, és felkészítést is jelent ez a záróvizsgára. A szakmai vizsga szóbeli, gyakorlati és írásbeli részből áll háromtagú vizsgabizottság előtt. A képzés terjedelme maximum egy év. A jelentkezőket megkérdezzük az órabeosztásról, és a válaszok átlaga alapján határozzuk meg a képzés órarendjét.

A könyvelői képzésre jelentkezhetnek mindazok, akik betöltötték 18. életévüket, és legalább hároméves középiskolai végzettséggel rendelkeznek. A tandíj 63 000 dinár, amelyet hét részletre is lehet fizetni, a kezdő részlet 15 000 dinár.

Május 31-éig várják a jelentkezőket Magyarkanizsán a Cnesában. Érdeklődni a 024/873-043-as számon lehet, vagy az edukacija@cnesa.rs e-mail-címen.