2024. április 19., péntek

A család ítélkezett?

A külföldön dolgozó férj a temetőbe vezető út mellett volt elásva

A požarevaci rendőrség gyilkosság gyanújával letartóztatta azt a kučevói nőt és két fiát, aki(k) a még 2013-ban eltűnt férjről/apáról azt állították, hogy külföldre ment dolgozni. A 43 éves családfő, Srećko Ljubenović maradványaira csütörtökön talált rá a rendőrség a Kučevo mellett található telken, a helyi temetőbe vezető út mentén. A gyanú szerint ide ásta el a család a férfi holttestét.

Gyilkosság alapos gyanújával letartóztatták a néhai Ljubenović 48 éves feleségét, S. Lj.-t és két fiát, a 24 éves A.-t és a 19 éves L.-t.

A testi maradványokon először DNS-vizsgálatot végeznek majd, hogy kiderítsék az elhunyt identitását és megerősítsék a rendőrség gyanúját, majd a boncolás következik, hogy megállapítsák a halál pontos okát.

Sajtóinformációk szerint a rendőrség gyanúját az váltotta ki, hogy öt évvel ezelőtt az asszony a barátoknak és a szomszédoknak azt állította, hogy a férje Montenegróban tartózkodik, ott vállalt munkát. Az önbíráskodás gyanúját még inkább erősíti, hogy az a telek, ahol a férfi maradványaira bukkantak, a nő családjának a tulajdonában van. Ugyanakkor a rendőrség megtalálta azt a fegyvert is, amivel feltehetően meggyilkolták a férfit.

A gyanúsítottak 48 órás előzetes letartóztatásban vannak, a požarevaci ügyész fogja őket kihallgatni.