2024. április 25., csütörtök

Német adomány a kórháznak

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A szabadkai Közkórház működését elsősorban önkormányzati, tartományi és köztársasági eszközökből biztosítja, de tevékenységében, illetve folyamatos fejlődésében a különböző adományok is segítik. Ezek egy része pénzeszközök formájában érkezik az egészségügyi intézménybe, ugyanakkor rendszeresnek mondhatóak a különböző tárgyi adományok is. Utóbbiban már évek óta nagy szerepet vállal a németországi München Város Szociális Szolgálatának Migrációs és Lakássegélyezési Irodája, amelynek legújabb adománya csütörtökön érkezett a kórházba. Az intézmény ezúttal húsz hidraulikus ágyat, éjjeliszekrényeket, valamint étkészleteket adományozott a kórháznak. Az ajándékokat dr. Slobodan Puškar, a szabadkai Közkórház igazgatója, Jasmina Stevanović, Szabadka Város Közigazgatási Hivatala Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára, Nemanja Simović, a városi tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja, valamint Aleksandar Petković, a kórház igazgatóhelyettese vette át.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Slobodan Puškar újságírói kérdésre elmondta, a donációnak elsősorban a páciensek látják hasznát, hisz nagyban javítják a gyógyulás körülményeit, és az elmúlt időszakban sok adomány érkezett az intézménybe, ami elősegítette a betegek gyorsabb gyógyulását, a betegségek könnyebb diagnosztizálását. Az igazgató azt is elmondta, hogy az ágyak négy osztályra kerülnek majd, azokra, ahol a legrosszabb az ágyak állapota.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Jasmina Stevanović a médiának elmondta, Németországgal és azon belül Münchennel igen jó kapcsolatokat ápol Szabadka. Az együttműködés nemcsak az egészségügyben, az oktatásban és a szociális kérdések területén valósul meg különböző donációk formájában, hanem gazdasági partnerségről is beszélhetünk, hisz az észak-bácskai körzetben több németországi vállalat is működik. Stevanović emellett azt is kifejtette, külön öröm számukra, hogy az említett müncheni intézmény a kórházat választotta, amely éves szinten körülbelül 200 000 betegről gondoskodik.