2024. április 25., csütörtök

Novak szomorú szerdája

Novak Đoković újabb fájó vereséggel zárt egy tornát. A volt világelsőt tegnap Barcelonában a ranglistán 140. szlovák Martin Kližan győzte le három játszmában. Đoković ezúttal csak a második játszmában emlékeztetett arra a teniszezőre, akitől rettegett a teljes élvonal, a meccs kezdetén és a döntő játszmában viszont egy fáradt, kiégett és fegyvertelen játékos benyomását keltette. Különösen a fogadáson és fonákkal volt képtelen az ellenállásra, holott legjobb éveiben éppen e két elem volt a legerősebb oldala. A korai barcelonai búcsú után Đoković valószínűleg elfogadja a portugáliai Estoril tornája szervezőinek meghívását, és a jövő héten ott lép fel, ahol 2007-ben pályafutása 5. ATP-serlegét nyerte.

Dušan Lajović három játszmát vívott Feliciano Lópezzel, és nem járt sikerrel, míg Budapesten Fucsovics Mártont a másik két magyar, Balázs Attila és Piros Zsombor is követte a lelátóra.

Szép győzelmet aratott az isztambuli 1. fordulóban Aleksandra Krunić, hisz nem volt esélyes az orosz Jekatyerina Makarova ellen. Következő riválisa a görög Maria Szakari, akitől márciusban Miamiban szenvedett súlyos vereséget. Kikapott egy másik ismert orosz, Marija Sarapova is, akit Stuttgartban a francia Caroline Garcia győzött le, amivel kitessékelte az első 50-ből.

Florida fővárosában, Tallahasseeben könnyű győzelemmel kezdett a 18 éves Miomir Kecmanović az ismeretlen tunéziai ellenfelével szemben. A második körben már sokkal komolyabb ellenfél, a Đokovićtyal egyidős, tehát Miomirnál csaknem 13 évvel idősebb brazil Thomaz Bellucci következik, aki nem játékereje miatt jelent veszélyt – hisz csak 222. a ranglistán, és árnyéka az egykori önmagának –, hanem nagy tapasztalata okán.

A mexikói Leonban mindkét szerbiai már a rajton kiesett, Peđa Krstin és Danilo Petrović is gyöngébben rangsorolt riválistól kapott ki.