2024. március 28., csütörtök

Hódít a Közel-Keleten a szerbiai ásványvíz

– A Voda Voda vállalat tavaly Kuvaitra is kiterjesztette hálózatát, több mint egymillió liter ivóvizet exportált ebbe az országba, az idén pedig a Perzsa-öböl más országaiban is piacra lelt: Katarba, Szaúd-Arábiába, az Egyesült Arab Emírségekbe és Bahreinbe 10 millió liter vizet exportál – ismertette a kolubarai körzethez tartozó Mionicában Vojin Ðorđević, a Voda Voda brand létrehozója, aki több Öböl menti ország kereskedelmi szakembereit fogadta. Az arab áruterjesztők a Voda Voda kivételes kuvaiti sikerén felbuzdulva úgy döntöttek, felkeresik azt a helyet, ahol az ivóvizet – bármiféle átdolgozás nélkül – közvetlenül palackozzák.

„Miután a Voda Voda rendkívüli népszerűségre tett szert Kuvaitban, ottani kereskedelmi partnerünknek lehetővé tettük, hogy további partnereket keressen más országokban, s ő meg is találta őket Szaúd-Arábiában, Katarban, Bahreinben és az Egyesült Arab Emírségekben. Eljöttek, és el vannak ragadtatva a látottaktól – mondta Ðorđević. Szerinte ez a cég sikerének csupán a kezdete, és az a céljuk, hogy ezt a szerbiai terméket elterjesszék az egész Közel-Keleten. A Voda Voda vizet a Közel-Keleten kívül egyelőre a Távol-Keletre és Oroszországba szállítják, de készülnek az amerikai piacra való betörésre is. Sokan érdeklődnek a természetes ásványvíz iránt, de

Dorđević azt mondja, óvatosan kell fejleszteniük a vállalatot. Elsődleges cél, hogy a világ meggyőződjön a Voda Voda jó minőségéről.

Abdul Azis Abidin, a kuvaiti Caro General Trading cég főmenedzsere elmondta, hogy a szerbiai ivóvíz lekörözte a leghíresebb márkákat is, mint amilyen az Evian, ebből ugyanis többet vásárolnak. „Ez annyit jelent, hogy a kuvaiti emberek a minőséget keresik, nem a brandet. Nagyon odafigyelünk a külföldről behozott áru minőségére, a Voda Vodának, mivel minőségi vízről van szó, nagy esélyei vannak. Ez a termék nemcsak a palack kinézetét illetően különleges, hanem az összetétele tekintetében is, pH-értéke ugyanis 7,6. Tudtuk, hogy sikere lesz a szerbiai víznek, de ekkora sikerre mégsem számítottunk. Ezért döntöttünk úgy, hogy elterjesztjük a többi perzsa-öböli országban, sőt az egész Közel-keleten” – mondta az arab menedzser.