2024. április 23., kedd

Folyamatos sportfejlesztések Topolyán

Felújították a kültéri kosárlabda-pályát a Csáki Lajos iskolában – A tartomány 2 millió dinárral támogatta a pálya megépítését

Topolya azon városok közé tartozik, ahol folyamatosak a sportfejlesztések, a városnak pezsgő és nagyon eredményes sportélete van. Több sportágban is nagyon sikeresek a topolyaiak – mondta Vladimir Batez tartományi sportügyi és ifjúsági titkár a Csáki Lajos Általános Iskolában, ahol megtekintette a sportcsarnok előtti nyitott sportudvarban a felújított kosárlabda-pályát.

Topolyán tornatermeket újítanak fel, kültéri pályákat építenek, az egyik legjelentősebb beruházás pedig a labdarúgó-akadémia építése, amit Batez a tegnap délelőtti látogatása során szintén megtekintett, de ellátogatott a mezőgazdasági középiskolába is. A diákok máris birtokba vették a korszerű, rekortán burkolattal ellátott kosárlabda-pályát a Csáki iskola udvarában. Éppen tornaórát tartottak Miroslav Hinić és Bencsik Miklós szaktanárok vezetésével, amikor a tartományi és önkormányzati küldöttség érkezett. A tartomány 2 millió dinárral támogatta a pálya megépítését. Vladimir Batez azt is elmondta, hogy az udvar nyugati részében található kézilabdapálya felújítását is tervezik, mintegy 3 millió dinárt szánnak erre már a közeljövőben. A sporttitkár hangsúlyozta azt is, hogy a topolyai önkormányzattal kiváló az együttműködésük, Topolya azon városok közé tartozik, ahol eredményes és tömeges a sportélet, ahol ezek a létesítmények valóban betöltik funkciójukat. Azzal is tisztában vannak, hogy a városban megfelelő sportcsarnok híján a Csáki Lajos Általános Iskola tornatermét használják a sportegyesületek. A jövőben azonban azt tervezik, hogy egy sportcsarnok kiépítésével még jobb feltételeket teremtsenek. Batez szólt a labdarúgó-akadémia kiépítésének jelentőségéről, majd az építkezés helyszínére is ellátogatott. Marina Popović, a községi elnök helyettese Ognjen Despotović, a községi tanács ifjúsági és sportügyekkel megbízott tagja és Saša Srdić, a képviselő-testület elnöke is jelen voltak a látogatáson, mindannyian a beruházás jelentőségét hangsúlyozták, akárcsak Zorica Malacko, a Csáki Lajos iskola igazgatónője.