2024. április 26., péntek

Elkelt a mozi és a Fadip épülete is

Nyilvános árverésen keltek el a romosodó óbecsei épületek

Két, évtizedek óta lakatlan, gondozatlan, romosodó épület is gazdára talált nemrégiben Óbecsén: az egyik a valamikori Fadip vállalat igazgatósági épülete a Zöldfás utcában, a gimnáziummal szemben, a másik pedig a Fő utcai régi mozi épülete.

A csődbe jutott Fadip vagyona március 16-án nyilvános árverésen kelt el, a kikiáltási ár 8,3 millió dinár volt. További romos melléképületek is tartoznak a Fadip ingatlanához, és a hozzá tartozó ingóságokért a szenttamási Fullajtár Erzsébet 8,5 millió dinárt ajánlott fel. Információink szerint a Fullajtár családnak Szenttamáson és Óbecsén is több üzlete van, így elképzelhető, hogy ez az épület is kereskedelmi célokat szolgál majd.
A köztulajdonban lévő valamikori mozi épületét az óbecsei Grujica Medić vette meg 2,02 millió dinárért, erre pedig a községi képviselő-testület március 23-ai határozata adott lehetőséget. A 312 négyzetméteres épület vételére a Totpromet Kft., a MONETA M Pénzváltó Grujica Medić PR, a Slavica Medić PR Menjačnica MONETA 1 és Grujica Medić magánszemély is ajánlatot tett, és 2,02 milliós ajánlatával ez utóbbi ajánlattevő nyert.
Megkeresésünkre Grujica Medić (a Moneta pénzváltó tulajdonosa) annyit mondott: több elképzelés is van arra vonatkozóan, hogy mi lesz a régi mozi sorsa, de akár mozi, akár művelődési egyesület működik majd benne vagy esetleg üzlethelyiséggé alakítják át, méltó módon kerül felújításra.