2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Anfield: Klopp vs. Di Francesco

Liverpoolban a Farkasok, indul a tűzijáték
Rómában ismerik Mohamed Salah-t, de kérdés, hogy meg tudják-e állítani (Fotó: Beta/AP)

Rómában ismerik Mohamed Salah-t, de kérdés, hogy meg tudják-e állítani (Fotó: Beta/AP)

Egyáltalán nem csüggedt el Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője, amiért tanítványai 2:0-s előnyt engedtek ki kezükből a hétvégi, WBA elleni bajnokin. A német szakember a 2:2-es döntetlennel végződő csata utáni nyilatkozatában rámutatott, csapata már a Roma elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre fókuszált, s elárulta, egy taktikai csapatösszetartást is tartottak már, amelyen a játékosoknak bemutatták az olaszokról készült analíziseket. „Talán ki sem kell emelnem, hogy ennél sokkal jobb játékra leszünk képesek kedden. Igaz, a fiúk többet érdemeltek ennél az eredménynél, de történtek már nagyobb katasztrófák ennél” – mondta a neves stratéga, egyértelműen elárulva, hogy felkészülési meccsnek használta a bajnokit. „A Roma ellen egészen más típusú találkozóra számítok. Sokat fogják a levegőben tartani a labdát, és nagyon veszélyesek a pontrúgásaik is, nekünk azonban az kedvez inkább, ha a földön zajlik a játék” – mutatott rá a német, aki jó okkal hivatkozott az említett játékelképzelésre, hiszen a Pool attraktív, kombinatorikus akciózásait még Pep Guardiola is méltatta annak idején – a Mersey-partiak által kiütött City edzője saját bőrén tapasztalta a lehengerlő liverpooli támadószekciót.

Élete legnagyobb összecsapására készülhet Eusebio di Francesco, a Farkasok trénere. A 48 éves szakvezető az angoloktól eltérően 3:0-s idegenbeli sikerrel (SPAL) hangolt a BL-ütközetre, ám mint rámutatott, szokatlan helyzetben van a gárdája, hiszen az utóbbi években nem szokták meg, hogy még késő tavasszal is több szériában versenyben vannak.

Di Francesco külön kitért Mohamed Salah-ra is, akinek könnyen lehet, hogy kulcsszerep jut az anfieldi találkozón. A parádés szezont futó egyiptomi, aki idén már 41 gólnál tart, 2016 és 2017 során összesen 31 tétmeccsen lépett pályára a Roma mezében, ami alatt 15-ször volt eredményes – igaz, akkor még nem Di Francesco ült a kispadon. „Senkinek sem kell külön figyelmeztetnie Salah-ra. Tisztában vagyok vele, milyen képességű játékos, vezettem már csapatot ellene korábban, Olaszországban, a játékosaim közül pedig sokan ismerik közvetlen közelről, hiszen egy csapatban fociztak. Ez előnyünkre válhat” – mutatott rá az olasz.