2024. március 29., péntek

Művészeti karaván Gyergyóditróban

Délvidéki dokumentumfilmek Székelyföldön

A magyarkanizsai Cinema Filmműhely alkotóinak dokumentumfilmjeit tekintheti meg a közönség a Művészeti karaván programsorozaton belül Gyergyóditróban csütörtökön a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Házban. A Művészeti karaván program célja, hogy délvidéki és felvidéki dokumentumfilmes műhelyek alkotásait mutathassák be a székelyföldi településeken áprilisban és májusban.
A csütörtöki vetítést követően Székelyudvarhelyen közönségtalálkozóra is sor kerül majd, ahol a résztvevők Csubrilo Zoltánnal, Fejős Csillával és Iván Attilával beszélgethetnek. A Művészeti karaván szervezésében több székelyföldi településen látható lesz az Újrakezdés (Csubrilo Zoltán), a Kútfúrás, avagy kincskeresés másképp (Fejős Csilla), Sok mindent ki kő bírni Csubrilo Zoltán), A csodakút ( Iván Attila), a Még oda nem ér az idő…(Csubrilo Zoltán), a Ki vagy mi voltam (Iván Attila) A szép Tisza és más (Iván Attila), valamint a Fohász a déli végeken (Fejős Csilla) című alkotás.
A vetítésekre több székelyföldi településen sor kerül majd. A rendezvény támogatója Hargita Megye Tanácsa, az Emberi Erőforrás Minisztériuma, és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont. A vetítésekre a belépés ingyenes.