2024. április 20., szombat

A sétálóutca legyen sétálóutca!

A városrendezésről szóló határozat értelmében a gyalogosövezetben, vagyis a legszűkebb városmagban tilos bármilyen járműforgalom. Egyéni kérelemre a városi közigazgatás kommunális ügyosztálya engedélyezheti a behajtást a sétálóutcába, mégpedig 5.30 és 7.30 között az öt tonnánál nem súlyosabb teherkocsik számára az övezetben lévő vállalatok, üzletek, vendéglők árukészletének feltöltése érdekében.
Költöztetés esetén vagy bútorok, háztartási gépek, tüzelő kiszállításakor, illetve a gyalogosövezetben álló ingatlanokon végzett javítások, átalakítások esetén a behajtási engedély 5.30 és 7.30, illetve 12.00 és 16.00 óra közti időszakra kérhető.
Aki 60 százalékban vagy ennél nagyobb százalékban járásképtelen, saját járművével behajthat a gyalogosok számára fönntartott utcákba. A közvállalatok, az egészségügyi intézmények, a belügyminisztérium és a felügyeleti szervek járművei számára eleve engedélyezett a behajtás, de csak arra az időre, amíg valamilyen beavatkozást végeznek.
A városi határozat tiszteletben tartását kommunális felügyelőség és a kommunális rendőrség felügyeli és szankcionálja, méghozzá mindennap, hétvégéken is, délelőtt és délután egyaránt.