2024. április 19., péntek

Kullancsirtás Szabadkán

A Kommunális-ügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság, valamint a belgrádi Eko-Dez vállalat értesíti a lakosságot, hogy kedvező időjárási körülmények esetén Szabadka Város területén április 24. és 26. között kullancsirtásra kerül sor.

Mivel a kullancsok elleni kezelés a méhekre is mérgező, értesítik a méhészeket, hogy kaptáraikat 48 órára helyezzék 5 kilométerre azoktól a területektől, ahol a kullancsirtás folyik.

A kullancsirtás helyszínei:

Szabadka: Sétaerdő, a Spartacus stadion és a sándori mocsár környéke, a Prozivkai park, a Kéri park, a Cirill és Metód park, a Raichle Ferenc park, a Sever gyár melletti zöld terület, valamint egyéb kisebb zöldterületek és játszóterek a városi helyi közösségekben.

Kelebia: a Majdán környéke, valamint a többi kisebb terület Kelebia Helyi Közösségben.

Palics: Nagypark, a tópartnak a Női strandtól a Férfistrandig terjedő területe, a Nyári színpad, a Vértó környéke, a Magyar László téri játszótér, a Zelengora utca, a Sport Hotel környéke, a Brvnara és a Fontana étterem körüli zöldterület, a Meteorológiai állomás melletti zöldterület, valamint a többi kisebb terület Kelebia helyi közösségben.

További tájékoztatásért forduljanak a szolgáltató munkatársához, Srđan Nalčićhoz a srdjan@eko-dez.info e-mail-címen vagy a 063/400-354-es telefonszámon.