2024. március 28., csütörtök

Aktív gyerekek, aktív szülők

Szombaton Szabadkán a helybeli Active Kids sportegyesület szervezésében családi sportnapot tartottak, amelynek keretén belül sor került a harmadik Active Kids futóversenyre is.

Mindenki bemelegít (Fotó: Benedek Miklós)

Mindenki bemelegít (Fotó: Benedek Miklós)

A rendezvény helyszíne a város központi tere volt, előzetesen körülbelül 280 személy regisztrált, de a helyszínen is lehetőség volt a jelentkezésre. A program elején az AKA 5 Fitness Club tagjaival közös bemelegítő gyakorlatokat végezhettek a jelentkezők, akiknek ezt követően kilenc különböző ügyességi sportos feladatot kellett teljesíteniük, és csak ezt követően vehettek részt a futóversenyen. A futás alkalmával minden korosztály tagjainak más-más távot kellett teljesíteniük, 200-tól 600 métert. A programba a 2–10 éves gyerekek mellett a szüleik, nagyszüleik is bekapcsolódtak, de első alkalommal a babakocsis korosztály tagjai is megtapasztalhatták a futóversenyek hangulatát, ugyanis számukra és természetesen szüleik számára babakocsis futóversenyt szerveztek. Utóbbi esetében körülbelül harmincan álltak rajthoz.

Ügyességi feladat minden korosztály részére (Fotó: Benedek Miklós)

Ügyességi feladat minden korosztály részére (Fotó: Benedek Miklós)

Lapunk kérdésére Nagy Csaba, az egyesület elnöke elmondta, az akcióba több intézmény, illetve magánvállalat is bekapcsolódott. Például a Közegészségügyi Intézet munkatársai az egészséges táplálkozást népszerűsítették, a Capriolo cég képviselői pedig különböző sportfelszerelések, sporteszközök biztonságos használatát mutatták be. A rendezvényen minden résztvevő ajándékcsomagban részesült. A programot támogatta a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, Szabadka Város, illetve számos magáncég.