2024. április 24., szerda

Óbecsei diák a legjobb cukrásztanonc Szerbiában

Katona Bernadett nyerte meg az országos cukrászversenyt Újvidéken

Az Újvidéken nemrégiben megtartott 35. diák cukrászversenyen az óbecsei Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola tanulója, a temerini Katona Bernadett lett a legjobb.

Dobostortájának íze és díszítése levette a zsűrit a lábáról.
– A versenyen mindenkinek dobostortát kellett készítenie, a zsűri a dekorációt és a torta ízét értékelte. Szerintük az enyém volt a legjobb és a legfinomabb, illetve a legszebb dobostorta – tudtuk meg az országos cukrászbajnoktól.
Az iskola diákjai csaknem tíz éve járnak cukrászversenyekre. A szaktanárok a versenyek előtt szavazással döntenek arról, milyen süteménnyel tegyék próbára majd az ország leendő cukrászait. Az idén Bátori Zsolt ötlete nyert.
– A dobostortát azzal az érveléssel javasoltam a versenyre, hogy egy tájainkon is hagyományos hungarikumról van szó, bár a fiatalok körében ez a torta már nem annyira népszerű. A 2009 óta javuló versenyeredményeink az iskola felszereltségét és a tanárok felkészültségét is tükrözik, jómagam is sokat fejlődtem az elmúlt évek alatt. Sok köszönettel tartozunk Snežana Živkov Aksin osztályfőnöknek is, aki elsőben és másodikban tanította Bernadettéket, és nem utolsósorban Vesna Ludoškinak, az újvidéki City cukrászda tulajdonosának, akitől én inasként tanultam meg igazi dobostortát készíteni – mondta el érdeklődésünkre a felkészítő tanár.
A végzős Bernadett gyerekkori álma az, hogy főcukrász legyen, és tanulmányait Budapesten szeretné folytatni.