2024. április 25., csütörtök

Szívvel és tudással a tűzoltásba

Igor Mirović tartományi kormányfő szombaton este a kormányépületben fogadta a Vajdasági Tűzoltó Szövetség szervezésében megtartott Önkéntes Tűzoltók Találkozójának résztvevőit.

Mirović bejelentette, hogy a jövőben is támogatni fogják ezeknek a, mindenekelőtt a kisebb településeken nagyon nagy szerepet játszó tűzoltó egyesületeknek a munkáját és fejlesztését. E támogatás országos szinten, a rendkívüli helyzetek kezelésével megbízott szektoron keresztül történik.

– Megígérem, hogy a jövőben a jelenleginél nagyobb mértékű szolidaritást tanúsítunk majd ezek iránt az egyesületek iránt, és hogy felismerjük tevékenységük jelentőségét – mondta többek között az elnök. – Arra fogunk törekedni, hogy munkánkkal igazoljuk a kormány bizalmát.

Szívvel, tudással és kellő tapasztalattal dolgozunk, de ez sajnos nem elég, szükségünk van a támogatásra, új otthonokra, járművekre és felszerelésre – mondta Ljubica Krnjaić, a Vajdasági Tűzoltó Szövetség elnöke, majd köszönetük jeléül átadott a kormányfőnek egy emlékplakettet.