2024. április 24., szerda

Đoković Barcelonában is játszik

Rafael Nadal 11. alkalommal hódította el a monte-carlói trófeát
Rafael Nadal immár a legjobb játékos az 1000-es rangú tornákon (Fotó: Beta/AP)

Rafael Nadal immár a legjobb játékos az 1000-es rangú tornákon (Fotó: Beta/AP)

Azzal a nyilatkozatával összhangban, hogy minél több meccsre van szüksége, Novak Đoković elhatározta, hogy indul a ma kezdődő barcelonai 500-as tornán. A volt világelső 6. kiemeltként játszik első ízben a katalán fővárosban, ahol Rafael Nadal a címvédő, kettőjük meccse pedig a negyeddöntőben lehetséges. Novak az 1. fordulóban erőnyerő, azután az argentin Federico Delbonis vagy egy selejtezős következik, a nyolcaddöntőben pedig a legvalószínűbb ellenfél Feliciano López. Barcelonában Dušan Lajović is játszik, ő a szabadkártyás spanyol Pedro Martinezzel kezd, győzelem esetén pedig F. Lópezzel folytatja.

A budapesti 250-es tornán nem indul a sérült Filip Krajinović és Györe László. Viktor Troicki a német Max Martererrel, Fucsovics Márton selejtezőssel, Piros Zsombor Mihail Juzsnijjal, Balázs Attila pedig selejtezőssel kezd.

A nők Stuttgartban és Isztambulban játszanak. A török városban Aleksandra Krunić a balkezes orosz Jekatyerina Makarovával kezd. Két challengeren szerbiaiak is játszanak. A mexikói Leonban Peđa Krstin és Danilo Petrović, a floridai Tallahasseeben pedig Miomir Kecmanović szerepel.

Rafael Nadal 11. alkalommal nyerte meg a monte-carlói tornát. A spanyol teniszező nemcsak a serleget védte meg, hanem a világranglista első helyét is, és közben megdöntött még egy csúcsot. Nadalnak, aki az elődöntőben Dimitrovot, a döntőben pedig Nisikorit verte, ez volt a 31. diadala az 1000-es rangú tornákon, így megelőzte a 30 serleget nyert Đokovićot. Nadal összesen 76. tornáját nyerte, s még egy kell neki, hogy az öröklista negyedik helyén beérje John McEnroe-t.

A Fed-kupában Csehország és a címvédő USA jutottak be a döntőbe. A serlegmeccs november 10-én és 11-én lesz műsoron, a vendéglátó pedig a cseh válogatott. A világcsoport I. minősítőjén továbbjutott Románia, Ausztrália és Belgium, csupán Minszkben dönt a páros, a világcsoport II. minősítőjében pedig kiesett Oroszország, és jövőre a zónában szerepel.

MONTE-CARLO. – A férfitorna negyeddöntőjében: Nisikori–Čilić 6:4, 6:7, 6:3, A. Zverev–Gasquet 4:6, 6:2, 7:5, elődöntő: Nadal–Dimitrov 6:4, 6:1, Nisikori–A. Zverev 3:6, 6:3, 6:4, döntő: Nadal–Nisikori 6:3, 6:2.

BUDAPEST. – A férfitorna selejtezőjének 1. fordulójában: Berrettini–Nagy 6:3, 6:4, Cecchinato–Valkusz 7:5, 6:1.

STUTTGART. – A női torna selejtezőjének 1. fordulójában: Gabrić–Stollár 7:5, 7:6.

ISZTAMBUL. – A női torna selejtezőjének 1. fordulójában: Krejčiková–Jani 6:4, 6:1.

GUADALAJARA. – A challenger negyeddöntőjében: Krstin–King 6:2, 1:6, 6:2, Eubanks–Petrović 6:4, 6:4, elődöntő: Eubanks–Krstin 6:2, 7:6.

ÓBIDOS. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Swan–Jorović 4:6, 6:3, 6:2.

Fed-kupa, elődöntő: Németország–Csehország 1:4, Franciaország–USA 1:3, avilágcsoport I. minősítőjében: Fehéroroszország–Szlovákia 2:2, Románia–Svájc 3:1, Ausztrália–Hollandia 4:1, Olaszország–Belgium 0:4, a világcsoport II. minősítőjében: Oroszország–Lettország 1:3, Spanyolország–Paraguay 3:0, Kanada–Ukrajna 1:1, Japán–Nagy-Britannia 3:2.