2024. április 19., péntek
TENISZ – SZABADKA

Međedović és Méri tornagyőzelme

A szerbiai Hamad Međedović és a felvidéki magyar Méri Eszter győzelmével ért véget a szabadkai nyílt teniszbajnokság a 18 éven aluliak részére, mely egyben ITF-torna is volt. A tornán összesen 40 ország 96 versenyzője vett részt.

A fiúk döntőjében a mindössze 14 éves Međedović 6:2, 5:7, 6:2 arányban legyőzte a szlovén Tino Krstulovićot, míg a lányok mezőnyében Méri az első, 6:0-ra elveszített játszma után fordítani tudott, és a másik két szettet 6:3, 7:5-re nyerve legyőzte az ugyancsak szlovén Tjasa Klevisart. A szabadkai teniszezők közül a legsikeresebbnek Nemanja Subanović bizonyult, aki a szlovén Krstulovićtyal az oldalán 6:1, 6:4 arányban legyőzte a lengyel, szlovén Alan Bojarski, Marko Kovačevič kettőst.

Međedović a tornagyőzelmét követően elmondta, hogy nehéz volt diadalmaskodnia, hiszen mindhárom nap háromjátszmás mérkőzéseken jutott tovább. Pihenésre nincs ideje, mivel a szabadkai után a niši ITF-torna következik, és csak ezután tart egy kis szünetet.

Méri kiemelte, hogy az első, nullára elveszített játszma után gyorsan változtatnia kellett a játékán, ami sikerült neki.

A második szettben már jobban ment a játék, amiben ellenfelem is segített, aki több hibát is elkövetett. A harmadik játszmában mindkettőnknek megvoltak a saját periódusai, győztesként azonban én kerültem ki a mérkőzésből, mivel pszichikailag sokkal stabilabbnak bizonyultam szlovén ellenfelemnél. Elégedett vagyok a tornagyőzelemmel, mivel Szabadkára elsősorban tapasztalatszerzés végett érkeztem, a végső diadalra nem is gondoltam. Már holnap Szlovákiába utazom, ahol egy ITF-torna selejtezőjében lépek pályára. Remélem, hogy a szabadkai tornagyőzelmem lendületet ad ahhoz, hogy ott is sikeresen szerepeljek – mondta Méri.