2024. március 29., péntek

Rekordszámú résztvevő

A belgrádi mezőny kétszer haladt át a Száva fölött (Fotó: Beta/AP)

A belgrádi mezőny kétszer haladt át a Száva fölött (Fotó: Beta/AP)

Belgrádban megtartották a hagyományos, 31. maratont, amelyen több mint 70 országból húszezren vettek részt a versenyen különféle távokon, a maratonra pedig több mint hétezren neveztek be. Belgrád polgármestere, Siniša Mali is futócipőt húzott. A leggyorsabb versenyző a belgrádi Kristijan Stošić lett, aki 2 óra 45 perc 23 másodperc alatt ért célba. A nők közül a legjobb a szabadkai születésű Nora Trklja lett, aki valamivel 3 óra felett teljesítette a több mint 42 kilométeres maratoni távot.

Londoni maraton: kenyai győzelmek

Kenyai győzelmek születtek a tegnapi londoni maratonon: a férfiaknál – 2015 és 2016 után harmadszor – 2:04:17 órás idővel a riói olimpiai bajnok Eliud Kipchoge, a nőknél pedig az 5000 méter olimpiai címvédője, Vivian Cheruiyot nyert (2:18:31). Az idei londoni esemény érdekessége az volt,

hogy a férfiak mezőnyét az uralkodó indította el: a mezőny a délkelet-londoni Blackheathből rajtolt, II. Erzsébet királynő azonban Londontól mintegy 50 kilométerre nyugatra, a windsori kastély előtt nyomta meg a startgombot. A futók a belvárosi Buckingham-palotánál értek célba.