2024. április 23., kedd

Alternatív gyógyászati vásár

Szombaton rendezték meg a III. Egészség- és Alternatív Gyógyászati Vásárt, amely a holisztikus (alternatív) gyógyászatot népszerűsítette. Az eseménynek most először a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ adott otthont. A vásárt a Badawi Poliklinika szervezte és Szabadka Város Önkormányzata támogatta.

A Badawi Poliklinika szakemberei életmódra vonatkozó tanácsokat adtak (Fotó: Patyi Szilárd)

A Badawi Poliklinika szakemberei életmódra vonatkozó tanácsokat adtak (Fotó: Patyi Szilárd)

A vásár megnyitóján Mohamed Badawi köszöntötte a megjelent vendégeket és kiállítókat, majd Marija Badawi, a poliklinika igazgatója megnyitó beszédében elmondta, hogy a vásár elsődleges célja az emberek egészségének megőrzése.

– Szeretnénk bemutatni a hivatalos és az alternatív gyógyászat egységét, ezért a vásáron lehetőségük lesz orvosokkal és kiállítókkal egyaránt megismerkedni. Emellett kipróbálhatják azokat a szolgáltatásokat, amelyek az egészség megőrzésében kulcsszerepet játszanak – mondta Marija Badawi.

A vásáron mintegy negyven kiállító vett részt. A standokon különféle alternatív gyógyászati termékeket és eszközöket lehetett vásárolni. A Badawi Poliklinika munkatársai ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-méréseket végeztek, valamint ingyenes életmód-tanácsadást nyújtottak. A vásáron olyan gyógyterápiákkal is meg lehetett ismerkedni, mint az akupunktúra vagy a hipnoterápia.