2024. március 29., péntek

Akikre számítani lehet

Az időszerű politikai kérdéseket, közöttük az április 8-ai magyarországi választások eredményét vitatta meg a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugdíjas Fóruma (VMSZNYF) 13 alapszervezetének több mint ötven képviselője.

Bozsoki Valéria felvétele

Bozsoki Valéria felvétele

A szombati, bővített elnökségi ülésen az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ nagytermében jelen volt Kovács Elvira köztársasági parlamenti képviselő, Erdély Lenke, a VMSZ újvidéki városi szervezetének az elnöke és Horvát Tibor, a VMSZNYF újvidéki alapszervezetének elnöke. Barsi Márta, a VMSZNYF elnöke a Magyar Szónak elmondta: a nyugdíjasokra a VMSZ mindenkor és mindenben számíthat.

A részvevők az ülés után, a közös ebéd és a kötetlen barátkozás előtt átsétáltak az Európa Kollégiumba. Snájder-Sára Ildikó, a kollégium vezetője fogadta őket, majd Galambos László, az Európa Alapítvány kuratóriumának tagja ismertette az intézmény történetét.

A Vajdasági Magyar Szövetség Nyugdíjas Fóruma következő összejövetelét június 8-án tartja Bácsfeketehegyen. A tervek szerint a megbeszélést összekötik a helybeli meggynapok rendezvényével és egy színi előadás megtekintésével.