2024. április 19., péntek

Projektorok a Zentai Gimnáziumnak

Százharmincezer dináros támogatás az MNT révén

Tegnap Perpauer Attila, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke átadta a Zentai Gimnázium számára azokat a projektorokat, melyekhez anyaországi támogatásnak köszönhetően jutott hozzá az intézmény.

A projektorok a természettudományi tantárgyak oktatásában fontosak (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

A projektorok a természettudományi tantárgyak oktatásában fontosak (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Mint ismeretes, az MNT a magyar kormány jóvoltából mintegy 1,17 millió dinárral támogatja az idén a gimnáziumokat és a művészeti iskolákat. Minden esetben olyan műszaki felszerelést kapnak, amilyenre a legnagyobb szükségük van. Ujházi Évával, a gimnázium igazgatójával egyeztetve az intézményt három projektorral ajándékozták meg, amelyek összértéke 130 000 dinár. Ezeket az eszközöket vette át tegnap Ujházi Éva igazgató Perpauer Attilától a November 11-e iskolában, ahol a gimnáziumi oktatás folyik a renoválás idején.

Az igazgató elmondta, hogy ezek olyan eszközök, amelyeket gyakran használnak, mivel a mai oktatás ezt követeli meg:

– Az iskolánkban projektalapú oktatás folyik, ami azt jelenti, hogy a tanárok is rendszeresen használják, és mivel a diákok kutatómunkát is végeznek, azok bemutatásához is szükség van erre. Legtöbbet a természettudományi tantárgyakat előadó tanárok dolgoznak vele, tehát biológiához, fizikához, kémiához nélkülözhetetlen, és mivel állandóan forgalomban vannak, nagyon gyorsan tönkremennek, úgyhogy rendszeresen vásároltuk az új projektorokat. A saját épületünkben minden természettudományi kabinetben van projektor, itt viszont nincs, ezért a gyerekek szinte minden óra előtt jönnek a titkárságra érte, tehát most sokkal jobban használódnak, ezért ez nagyon nagy segítség nekünk.