2024. április 19., péntek
VÍZILABDA

Címet védett a Fradi

A Ferencváros lett a harmadik olyan csapat az Eurokupában (Brescia – 2002, 2003, Savona – 2010, 2011), amelynek sikerült megvédenie a bajnoki címét. Csütörtök este az olaszországi Busto Arsizióban a veronai Busto csapatával küzdöttek meg, s két ötperces jó időszak elégnek bizonyult ahhoz, hogy a Pesten kiharcolt 9:8-as eredmény bőven elég legyen az újabb bajnoki címhez. Az első negyed felénél már 0:4-et mutatott a jelzőtábla, de erre volt válaszuk az olaszoknak, főleg azért, mert a Fradi hihetetlen 18 percig gólképtelennek bizonyult. A zöld-fehérek az utolsó negyedben rázták meg ismét magukat, s Nikić, majd Jansik és Varga Dénes találata után elszállt a gőz a veronai masinából.

A Ferencváros ezzel veretlenül, 15 győzelemmel zárta a második legnagyobb európai kupasorozatot, s ha a bajnokságban az első három között végez, akkor a Bajnokok Ligájában indulhat.

Emlékeztetőül, a múlt hét végén a Dunaújváros győzedelmeskedett a női LEN-kupában, ma pedig az oroszországi Kirisiben elkezdődik a női Euroliga négyes döntője, amelyben remélhetőleg a budapesti UVSE játssza majd a főszerepet. 16 óra 30 perces kezdettel a magyarok a spanyol Sabadellel vívják az első elődöntőt (a 2016-os döntőben a spanyolok nyertek 11:8-ra), 18 órától pedig a kiírás nyolcszoros győztese, az olasz Orizzonte a házigazda Kirisivel küzd meg. A bronzmeccs szombaton 11.30-kor esedékes, a döntőt 13 órakor játsszák.

Döntőben az Eger és a Szolnok

A Bajnokok Ligájában szerdán a 12. csoportkör volt műsoron, s győzelmével az Eger és a Szolnok is bebiztosította a nyolcas döntőben való részvételt. Az Eger könnyedén nyert a montenegrói Jadran ellen, a Szolnok viszont jócskán megizzadt az idei egyik meglepetéscsapat, a berlini Spandau ellen. A két magyar együttesen kívül eddig az Olimpiakosz, a Barceloneta és a Pro Recco harcolta még ki a Genovában június 7–9-én esedékes döntőben való szereplés jogát.