2024. március 29., péntek

Kivirágzott a városközpont

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Csütörtökön kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit a tavaszi virágkiállítás, amelynek keretében harminchárom kiállító virágai közül válogathatnak a vásárlók. Az eladással egybekötött kiállításon vasárnappal bezárólag reggel nyolctól este nyolcig várják az érdeklődőket.

A virágkiállítás szervezője a Szabadkai Paraszt Egyesület. Érdeklődésünkre Kiss Árpád elnök elmondta, hogy a már hagyományosnak mondható virágkiállításra sokan már az első napon ellátogattak.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Az idén a közösségi médiában is meghirdettük a rendezvényt, emellett az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet rendezvénynaptárába is bekerült a Virágkiállítás, talán ennek is köszönhető a tömeges látogatottság – mondta az elnök.

A város főterére a virágtermelők a legszebb virágaikat hozták el, és mivel saját termesztésről van szó, kedvező áron lehet megvásárolni a csodaszép virágokat.

Már az első napon sokan vásároltak (Fotó: Gergely Árpád)

Már az első napon sokan vásároltak (Fotó: Gergely Árpád)

A muskátlik ára nagyságtól függően 150–400 dinár között mozog, a verbéna vagy vasfű 300, a mini rózsa bokronként 500, a begónia 35–40, a pistike 50, az árvácska 25, a százszorszép ára 30 dinár, a kis fajta szegfűk pedig 100 dinárba kerülnek. A sziklakerti növények ára cserepenként 70–100 dinár között mozog, a hazai levendula 150 dinár, a behozatali virágzó levendula cserepenként 700 dinárba kerül, a rozmaringért pedig 450 dinárt kell fizetni.

A rendezvényen cukorkaárusok is kínálják portékáikat és természetesen kürtőskalácsot is lehet vásárolni.