2024. március 29., péntek
MAGYAR LABDARÚGÁS

Jön a Videoton–Debrecen rangadó

A listavezető Fradinak a gólkülönbségre is rá kell hajtania

Budapesti tudósítónktól

Az OTP Bank Liga 26. fordulóját követően is fej fej mellett halad a Ferencváros és a Videoton labdarúgócsapata: a hétvégén mindketten döntetlent játszottak, és 55-55 ponttal állnak az első két helyen. A magyar bajnokság szabályai szerint pontazonosság esetén a több győzelem számít, de abban is teljes az azonosság (16-16), így jelenleg a Fradi +33-as gólkülönbsége dönt, a Videoton csupán +30-cal rendelkezik.

Szpirovszki és Tőzsér a debreceni meccsen (Fotó: MTI)

Szpirovszki és Tőzsér a debreceni meccsen (Fotó: MTI)

A Fradi Debrecenben játszott 1:1-es döntetlent, és a meccset követően Thomas Doll csalódottan értékelt. A német szakember rendkívül feldúlt volt, mert szerinte a második félidőben történt néhány érdekes szituáció, és úgy érezte, a csapata megérdemelte volna a győzelmet.

Az első félidő elején domináltunk, és kár, hogy akkor nem használtuk ki több lehetőségünket sem, a hazaiak gólja előtt pedig gyermeteg helyezkedési hibát követett el a védelmünk, valamint egy középpályás labdavesztésből indult a debreceni akció. Tanulság, hogy harminc perc jó játék nem elegendő a győzelemhez. Sajnos egy tizenegyes is elmaradt a végén, de ez nem változtat azon, hogy nem sikerült megnyernünk a mérkőzést” – mondta.

Kollégája, Herczeg András sem lehetett maradéktalanul elégedett a játékvezetéssel, mert a 36. percben olyan hevesen reklamált Iványi Zoltánnál, hogy elküldte a kispadtól. A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága kedden úgy döntött, ezt a fegyelmezetlenséget meg kell büntetni, Herczeg egy bajnoki meccsre szóló eltiltást kapott, így a szombati, Videoton elleni összecsapást csak a lelátóról figyelheti.

Az a párharc a bajnoki cím szempontjából is fontos jelentőséggel bírhat, a Debrecen ugyanis esélyesebb lehet a pontszerzésre a fehérváriak ellen Felcsúton, mint a Paks a Groupama Arénában.

A Vidi ezúttal Mezőkövesden ért el gól nélküli döntetlent, Marko Nikolić a 0:0-t úgy értékelte, a szezonban először három belső védővel játszó hazaiak nyertek egy, ők pedig veszítettek két pontot. „A frissesség mellett hiányzott az is, hogy legalább egy játékos extra formában futballozzon” – jegyezte meg.

A Paks meglepő hullámvölgybe került, öt veretlen mérkőzés után kétszer saját pályán kapott ki, ott, ahol az előző idényben mindössze egyszer szenvedett vereséget. A Debrecen elleni 2:5 után múlt szombaton a kiesés elől menekülő Haladás győzött 2:1-re. A paksiak edzője, Csertői Aurél nem véletlenül fogalmazott úgy, ez katasztrófa volt. „Amit fejben és technikailag műveltünk, az mindent alulmúlt. A jó futballtól nagyon messze voltunk, az NB I.-es szinttől meg még messzebb. El kell gondolkodni mind a játékosoknak, mind nekünk, hogy szerényebbnek kell lennünk” – bosszankodott.

Az Újpest három nyeretlen mérkőzés után ismét győzött, a Vasas elleni 4:2-es eredménnyel pontszámban beérte a dobogós Debrecent, míg a vesztes fél lecsúszott a tabella utolsó helyére. „Nyitott még a verseny hátul is, mindegyik csapat különféle problémákkal küzd, és nagyon változó eredményességgel. A végéig éles harc lesz” – bizakodott Michael Oenning edző, aki tavaly még dobogós csapatot irányíthatott. A helyzetét nem könnyíti meg, hogy a Mezőkövesd elleni kiesési rangadón nem számíthat Hangya Szilveszter és Vaskó Tamás játékára, a két válogatott játékos ugyanis is megkapta az ötödik sárga lapját.

A 27. forduló programja

Április 21., szombat: Honvéd–Újpest (17 óra), Vasas–Mezőkövesd (17 óra), Ferencváros–Paks (17 óra), Diósgyőr–Puskás Akadémia (17 óra), Haladás–Balmazújváros (17 óra), Videoton–Debrecen (19.30).