2024. április 23., kedd
RÖPLABDA – ÚJVIDÉK

Fogadták a Vojvodina bajnokcsapatát

Miloš Vučević polgármester (középen) fogadta a Vojvodina csapatát (Ótos András felvétele)

Miloš Vučević polgármester (középen) fogadta a Vojvodina csapatát (Ótos András felvétele)

Az újvidéki városháza ünnepi csarnokában fogadták tegnap az országos bajnoki címüket megvédő Vojvodina játékosait. A csapat megnyerte az alapszakaszt, majd magabiztosan menetelt a rájátszásban, a döntőben végül az alapszakasz-második Novi Pazart múlta felül 3:1-es összesítéssel.

A város nevében Miloš Vučević polgármester gratulált a 15. bajnoki címhez. „Mindannyian büszkék voltunk a tartásotokra és a pályán bizonyított harci szellemetekre. Nem csak Újvidéken, Novi Pazarban is bizonyítottatok. Szép és nagy siker ez az eredmény, kijelenthetjük, hogy Újvidék a röplabda városa. Az eredmény a csapatépítés módját igazolja vissza, hiszen nemcsak a nagynevű játékosok vásárlására koncentrált a csapat, hanem a nevelésre és a korosztályos csapatok teljesítményére is” – mondta a polgármester, kiemelve, hogy a fiatal keret tagjai a jövőben is nagy sikerek elé nézhetnek, nem utolsósorban a szerb válogatottat tekintve. „Bár a szerb bajnokság mindig előnyt élvez, szeretnénk, ha nagy európai mérkőzéseket is játszanának Újvidéken” – utalt a Bajnokok Ligájára Vučević.

Ez a bajnoki cím a jövendőbeli európai kupameccsek alapjául szolgálhat, nagy önbizalommal állunk a következő szezon előtt, amely során BL-meccseket szeretnénk játszani” – erősítette meg a polgármestert Dragoljub Zbiljić klubelnök, míg Čedomir Stanković játékos az utóbbi évben megtett fejlesztések jótékony hatását emelte ki. „Az érzelmek lassan csillapodnak, most egyre inkább az új kihívásokra készülünk” – tette hozzá a sáncoló.